Musta vartija otti kiinni ammuskelusta epäillyn, poliisi ampui vartijan

Poliisin surmaaman vartijan omaiset ovat nostaneet kanteen oikeudessa viranomaisia vastaan.

14.11.2018 3:32

Ravintolan vartijana toiminut Jemel Roberson, 26, kuoli poliisin luoteihin työpaikallaan Chicagon esikaupungissa sunnuntaina.

Luvallista asetta kantanut ja vartijan liiviin pukeutunut Roberson oli työvuorossa vartioimassa järjestystä ravintolassa kun siellä syntyi häiriöitä.

Silminnäkijöiden mukaan vartija oli poistanut baarista useita juopuneita miehiä, joista ainakin yksi palasi takaisin ja alkoi tulittaa aseella. Yksi haavoittuneista oli baarimikko.

Roberson sai taltutettua yhden epäillyistä ammuskelijoista baarin ulkopuolelle.

– Hän piteli henkilöä maassa ... polvi tämän selän päällä ja osoittaen aseella tyyliin ”älä liiku”, kuvaili silminnäkijä Adam Harris WGN-kanavalle.

Paikalle saapui useita apuun hälytettyjä poliiseita.

– Huusimme kaikki (poliisille): ”hän on vartija, hän on vartija”, mutta he vain ampuivat hänet. Hänen liivissään luki vartija, mutta silti he ampuivat häntä kylkeen, kertoi Harris.

– Hän oli vartija. Mutta poliisi näki siinä vain mustan miehen aseen kanssa, niin he tekivät mitä tekevät, tappoivat hänet.

Poliisin tiedottajan mukaan neljää henkilöä, mukaan lukien asemies ammuttiin välikohtauksen aikana baarissa. Viides uhri oli Roberson, joka kuoli sairaalassa vammoihinsa.

Midlothian poliisilaitoksen päällikkö Dan Delaney vahvistaa, että yksi heidän poliiseistaan oli ampunut ”aseistautunutta kohdetta”.

Maanantaina Jemel Roberson äiti, Beatrice Roberson nosti oikeuskanteen ampunutta poliisia ja Midlothian kuntaa vastaan. Kanteen mukaan aseen käyttö oli ollut kohtuutonta. Kanteessa vaaditaan yli miljoonan dollarin korvauksia.

Baarissa alunperin ammuskellutta vastaan ei ole vielä nostettu syytettä. Hän on yhä sairaalahoidossa.

Perhetuttavien mukaan Jemel Roberson oli toiminut urkurina paikallisissa kirkoissa ja haaveili poliisin urasta. Poliisin mukaan Robersonilla oli aseenkantolupa.

Jemelin oli tarkoitus samana päivänä soittaa paikallisessa baptistikirkossa, kertoi pastori Walter Turner.

– Miten on mahdollista, että poliisi ampuu vartijan? Nuori mies teki vain työtään, ja nyt hän on poissa, ihmetteli pastori.

Lähteet: New York Post, CNN

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?