Melania Trumpilta poikkeuksellinen lausunto – haluaa potkut miehensä hallinnon neuvon­antajalle

Julkaistu:

Yhdysvallat
Kansallisen turvallisuuden varaneuvonantajan väitettiin jo saaneen potkut, mutta tiistaina hänet nähtiin vielä Valkoisessa talossa presidentti Donald Trumpin rinnalla.
Yhdysvaltain ensimmäinen nainen Melania Trump on julkaissut tiedottajansa välityksellä poikkeuksellisen lausunnon, jossa hän toivoo kansallisen turvallisuuden varaneuvonantajan Mira Ricardelin erottamista.

– Ensimmäisen naisen toimiston kanta on, että hän (Ricardel) ei enää ansaitse kunniaa palvella Valkoisessa talossa, rouva Trumpin tiedottaja Stephanie Grisham kertoi tiedotteessaan.


Poikkeuksellisen lausunnosta tekee se, että Melania Trumpilla ei ole ollut tapanaan nuhdella julkisesti aviomiehensä Donald Trumpin hallinnon työntekijöitä. Aiemmin tiistaina julkisuudessa oli CNN:n mukaan jo liikkunut tietoja, joiden mukaan seitsemän kuukauden ajan Valkoisessa talossa työskennellyttä Ricardelia oltaisiin siirtämässä sivuun.

Wall Street Journalin mukaan Ricardel olisi jo erotettu ja saatettu ulos Valkoisesta talosta, minkä hallinto on kiistänyt.

Ricardelin lähdön myötä kansalllisen turvallisuuden neuvonantaja John Bolton menettäisi yhden tärkeimmistä liittolaisistaan hallinnossa. Bolton kiertää parhaillaan Aasiaa varapresidentti Mike Pencen kanssa.

Napit vastakkain myös muiden kanssa

Ricardelin kerrottiin riidelleen rouva Trumpin henkilökunnan kanssa tämän taannoiseen Afrikan-kiertomatkaan liittyen. CNN:lle puhuneen lähteen mukaan riidan aiheena olivat muun muassa henkilökunnan sijoittuminen lentokoneeseen sekä kansallisen turvallisuuden neuvostolle osoitetut resurssit.

Nimetön Valkoisen talon lähde syytti Ricardelia epärehellisyydestä riitaan liittyen. Ricardelin epäillään myös vuotaneen tietoja medialle peitelläkseen omaa käytöstään.


Aiemmin Ricardel on ollut tiettävästi napit vastakkain myös puolustusministeri James Mattisin kanssa. Lisäksi Ricardelin ja Valkoisen talon henkilöstöpäällikön John Kellyn välien kerrottiin kiristyneen viime aikoina.

Lähteiden mukaan Kelly ja hänen varamiehensä Zach Fuentes uskovat Ricardelin vuotaneen myös heistä negatiivisia tietoja lehdistölle.

Reutersin lähteiden mukaan rouva Trump olisi pyytänyt aviomiestään erottamaan Ricardelin sen jälkeen, kun Afrikan-matkaan liittyvät asiat ”eivät olleet sujuneet hyvin”. Uutistoimisto ei tavoittanut Ricardelia kommenttia varten.

Nainen oli kuitenkin näkyvästi mukana tiistaina, kun Trump isännöi hindujen valon juhlaan diwaliin liittyvää tilaisuutta Valkoisessa talossa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt