CNN haastaa Valkoisen talon oikeuteen – syynä tähtitoimittajan lehdistöpassin peruuttaminen

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Yhdysvallat
Uutiskanavan jättämässä haasteessa vastaajiksi nimetään Trumpin lisäksi kuusi tämän avustajaa.
Yhdysvalloissa uutiskanava CNN on kertonut haastavansa oikeuteen presidentti Donald Trumpin sekä useita hänen keskeisiä avustajiaan. Haaste on vastaus Valkoisen talon viime viikolla tekemään päätökseen peruuttaa kanavan kirjeenvaihtajan Jim Acostan lehdistöpassi.
  • Acostan lehdistöpassin peruuttamiseen johtanut tilanne on nähtävissä yllä olevalla videolla.
Haasteen mukaan lehdistöpassin peruuttaminen rikkoi Acostan sekä CNN:n perustuslain ensimmäiseen ja viidenteen lisäykseen perustuvia oikeuksia.

Perustuslain ensimmäinen lisäys koskee muun muassa lehdistönvapautta ja viides lisäys takaa puolestaan yksilöille useita juridisia oikeuksia. Haaste on CNN:n mukaan jätetty oikeuteen tiistaiaamuna Washingtonissa.


Vastaajiksi haasteeseen on nimetty Trumpin lisäksi Valkoisen talon henkilöstöpäällikkö John Kelly, lehdistösihteeri Sarah Sanders, viestinnän henkilöstöpäällikkö Bill Shine, salaisen palvelun johtaja Joseph Clancy sekä Acostalta lehdistöpassin poistanut salaisen palvelun työntekijä, jota ei ole nimetty.

Valkoinen talo ilmoittu peruuttaneensa Acostan lehdistöpassin sen jälkeen, kun toimittaja oli ajautunut sanasotaan Trumpin kanssa viime keskiviikkona järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.


Acosta esitti Trumpille kysymyksiä siirtolaiskaravaanista eikä hän suostunut antamaan pois mikrofonia pyynnöistä huolimatta. Lopulta Valkoisen talon harjoittelija sai otettua mikrofonin pois. Valkoinen talo perusteli Acostan porttikieltoa sillä, että tämä olisi ”kajonnut” mikrofonia havitelleeseen avustajaan.
Lehdistötilaisuuden jälkeen nousi kohu myös epäilyistä, joiden mukaan Valkoinen talo olisi levittänyt perustelujensa tukena manipuloitua videota. Usein Trumpin kommenteissa tämän hampaisiin päätynyt CNN on pitänyt Acostan porttikieltoa ”Valkoisen talon kostona”.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt