Ulkomaat

AFP: Pelastustyöntekijät löytäneet useita ruumiita maastopalon tuhoamasta Paradisen kaupungista

Julkaistu:

Yhdysvallat
Paloa on kuvattu osavaltion historian tuhoisimmaksi.
Pelastustyöntekijät ovat löytäneet useita ruumiita Paradisen kaupungista Pohjois-Kaliforniassa, kertoo uutistoimisto AFP.

Paikallinen sheriffi vahvistaa, että tuoreimman tiedon mukaan Pohjois-Kalifornian maastopalot ovat vaatineet 23 kuolonuhria.

Camp Fire -palo tuhosi Paradisen lähes kokonaan. Rakenteellisten tuhojen perusteella se on osavaltion historian tuhoisin palo.

AFP:n toimittajan mukaan ihmisten jäänteet löydettiin pahoin palaneista kodeista lauantain aikana. Ne siirrettiin mustaan ruumisautoon.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Camp Fire alkoi varhain torstaina Yhdysvaltain länsirannikon aikaa ja riehaantui nopeasti suoranaiseksi tulimyrskyksi laajalla alueella Paradisen ympäristössä.

San Franciscosta noin 240 kilometriä koilliseen sijaitsevasta Paradisesta evakuoitiin noin 27 000 ihmistä. Liekkien kerrotaan pyyhkäisseen lopulta kaupungin lävitse, ja tuhot ovat sen mukaisia.

Kaliforniassa sadattuhannet ihmiset ovat saaneet evakuointimääräyksen maastopalojen takia. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on syyttänyt maastopaloista ”huonoa metsänhoitoa”.