Ulkomaat

Yhdysvaltain kirjepommittajaksi syytettyä miestä uhkaa nyt elinkautinen vankeusrangaistus – 30 syytettä lisää

Julkaistu:

Yhdysvallat
Yhdysvaltojen kirjepommittajaksi epäiltyä Cesar Sayocia vastaan on nostettu lisää syytteitä, NBC News uutisoi. 26-sivuisessa syytekirjelmässä Sayocin kerrotaan syyllistyneen muun muassa viisi kertaa joukkotuhoaseen hallussapitoon ja viisi kertaa tuhoisan laitteen käyttöön ja kantamiseen väkivaltaisen rikoksen edistämiseksi. Yhteensä uusia syytteitä luettiin 30.
  • Yllä olevalla videolla viranomaiset takavarikoivat Sayocin pakettiauton.
Syyttäjän mukaan Sayoc lähetti 16 räjähdettä postitse tarkoituksenaan ”tappaa, vahingoittaa ja pelotella yksilöä,” The Guardian kertoo. Aiemmin on puhuttu 14 räjähteestä.


Sayoc postitti syyttäjän mukaan räjähteet presidentti Donald Trumpia kritisoineille ja demokraattipoliitikoille. Vastaanottajina olivat muun muassa demokraattipoliitikko ja entinen ulkoministeri Hillary Clinton, demokraatteja tukenut liikemies George Soros, entinen CIA-johtaja John Brennan ja näyttelijä Robert De Niro.

Kotitekoisista laitteista yksikään ei räjähtänyt.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Uudet syytteet tarkoittavat sitä, että Sayocia uhkaa elinkautinen vankeusrangaistus. Aiemmin häntä uhkasi 48 vuoden vankeus.


Viranomaiset ovat kertoneet, että Sayocin jäljille johti eräästä paketista saatu sormenjälki. Syyttäjien mukaan myös dna-todisteet yhdistävät Sayocin 10 räjähteeseen.

Viime tiistaina tuomari määräsi Sayocin odottamaan oikeudenkäyntiä New Yorkissa ilman takuita.