Ulkomaat

Sukellusveneessä murhatun Kim Wallin vanhemmat saivat tietää murhaepäilystä poliisiaseman taukohuoneen televisiosta

Julkaistu:

Ruotsi
Ingrid ja Joachim Wall astuivat julkisuuteen reilu vuosi tragedian jälkeen.
Sukellusveneessä murhatun ruotsalaistoimittajan Kim Wallin vanhemmat Ingrid ja Joachim Wall ovat ruotsalaismedian mukaan avautuneet surustaan – reilu vuosi tyttärensä kuoleman jälkeen.

Wallit antoivat tunteikkaan televisiohaastattelun Fredrik Skavlanille ja kertoivat Expressenin mukaan muun muassa yllättävästä tilanteesta Kastrupin lentokentällä. Pariskunta oli lähdössä Yhdysvaltoihin jakamaan Kim Wallin muistoksi jaettavaa palkintoa, kun vartija pysäytti heidät.

– Hän sanoi ”Pysähtykää, tunnistin teidän televisiosta ja haluan vain antaa teille ison halauksen”. Ja sitten hän halasi minua ja sanoi ”Teidän pitää tietää, että koko Tanskan kansa on kanssanne”. Se on edelleen täällä (sydämessä), en koskaan unohda sitä, Kim Wallin isä toteaa ohjelmassa.

Murhaepäilystä vanhemmat saivat aikanaan tietää vasta poliisiaseman taukohuoneen televisiosta. He olivat siihen asti olleet vakuuttuneita siitä, että tanskalaiskeksijä Peter Madsen oli tuonut heidän tyttärensä maihin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Joachim Wallin mukaan puhuminen on auttanut surussa, mutta he eivät tule koskaan ymmärtämään tapahtunutta. Ingrid Wall on käsitellyt omia tunteitaan kirjoittamalla kirjaa.
Dagens Nyheter -lehden mukaan jutun tanskalainen tutkinnanjohtaja Jens Møller Jensen soitti Walleille elokuun 21. päivänä.

– Näin kuinka Jocke hiljeni, ja hänen kasvonsa muuttuivat yhä valkoisemmiksi. Ja ymmärsin, että tämä ei ole viesti, jota olimme pelänneet, mutta se joka tapauksessa jotenkin odotti meitä. Tämä oli jotakin vieläkin pahempaa, Ingrid Wall kertaa.

– Laskettuaan luurin hän kääntyi minuun päin ja sanoi ”Se ei ole koko ruumis, jonka he ovat löytäneet. Se on ruumis ilman käsiä, jalkoja päätä – eivätkä ne ole kadonneet luonnollisesti”.

Madsen tuomittiin Wallin murhasta ja ruumiin paloittelemisesta huhtikuussa elinkautiseen vankeuteen. Tanskassa elinkautisvangit istuvat vankilassa tyypillisesti 16 vuotta.

Viime kuussa kerrottiin, ettei Madsen ole valittamassa tuomiostaan korkeimpaan oikeuteen.