Ulkomaat

Lähes 4000 turistia evakuoitiin muinais­kaupunki Petrasta – Jordanian rankka­sateissa ja äkki­tulvissa kuollut jo 12 ihmistä

Julkaistu: , Päivitetty:

Luonnonkatastrofi
Tiettävästi ainakin kaksi turistia ja yksi paikallinen tyttö ovat yhä kadoksissa.
Ainakin 12 ihmistä on kuollut äkkitulvissa ja rankkasateissa Jordaniassa, AFP kertoo. Lisäksi 3 762 turistia jouduttiin evakuoimaan Petran muinaiskaupungista, joka kuuluu Jordanian isoimpiin nähtävyyksiin.

Vesi nousi viranomaisten mukaan rauniokaupungissa paikoitellen jopa neljä metriä. Valtion television julkaisemassa videossa näkyy, kuinka turistit hakevat turvaa korkeammilta paikoilta.


Kuolonuhreista kuusi löydettiin Madaban alueella, pääkaupunki Ammanin lounaispuolella. Kolme ihmistä löydettiin kuolleina lähellä Dab’an kaupunkia ja yksi Ma’anin lähistöllä.

Viranomaiset kertoivat myös kahden tytön kadonneen Madaban seudulla. Toisen tytön ruumis löydettiin myöhemmin, mutta toista tyttöä etsitään yhä. Tiedossa ei ole, mistä 12. uhri löydettiin.


Myös kaksi israelilaisturistia on yhä kadoksissa. Jordanian hallituksen edustaja Jumana Ghneimat kertoi, että neljä Wadi Rumin aavikolla kadonnutta israelilaisturistia oli löydetty elossa, mutta kaksi oli vielä kateissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Rankkasateet ja äkkitulvat ovat piinanneet Jordaniaa viime aikoina. 21 ihmistä kuoli lokakuun lopussa lähellä Kuolluttamerta. Suurin osa menehtyneistä oli alle 14-vuotiaita koululaisia ja heidän opettajiaan, jotka olivat olleet ulkoilemassa äkillisen tulvan tapahtuessa.

34 ihmistä onnistuttiin pelastamaan operaatiossa, johon osallistui poliisin helikoptereita ja satoja sotilaita.

Viranomaiset kielsivät kaikki turistimatkat ja julistivat hätätilan Aqaban satamakaupunkiin etelässä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt