Hollywood-julkkikset pakenevat Kalifornian tulihelvettiä – liekit nielivät Caitlyn Jennerin kodin, Trump syyttää paloista ”huonoa metsänhoitoa”

Hollywoodin kerma pakenee liekkejä Malibussa. Kuolonuhreja on jo yhdeksän.


10.11.2018 12:52

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tviittaa, että Kaliforniassa riehuvat maastopalot johtuvat huonosta metsänhoidosta. Presidentti uhkaa sulkea rahahanat, ellei tilanne parane.

Pohjois-Kaliforniassa riehuvan maastopalon uhriluku on kasvanut yhdeksään, kertovat San Francisco Chronicle ja Washington Post.

Suurin osa kuolonuhreista on kuollut autoihinsa yrittäessään paeta nopeasti leviävää paloa.

Liekit nielivät Malibun kukkulat.

– Kalifornian valtaville, tappaville ja kalliille metsäpaloille ei ole muuta syytä kuin huono metsänhoito. Miljardeja dollareita annetaan vuosittain, ja näin moni ihminen menettää henkensä, kaikki törkeän huonon metsänhoidon takia. Hoitakaa asia kuntoon nyt tai liittovaltion maksut loppuvat, Trump tviittaa.

Lue lisää: Kalifornian tulihelvetti tuhoisin koskaan – useita kuollut liekkien keskellä autoihinsa, julkkiksia evakuoitu: ”Pahin skenaario on toteutunut”

Paloa ei ole saatu hallintaan, ja se on levinnyt jo yli 350 neliökilometrin alueelle. Palo on tuhonnut yli 6 000 rakennusta, mikä tekee siitä Kalifornian historian tuhoisimman maastopalon.

Palon jäljiltä suurin osa vajaan 27 000 asukkaan Paradisen kaupungista on raunioina. Kymmeniätuhansia ihmisiä on evakuoitu palon tieltä.

Julkkikset pakenevat maastopaloa etelämpänä

Etelämpänä samassa osavaltiossa toinen nopeasti etenevä maastopalo on edennyt julkkisten suosimaan Malibun kaupunkiin.

Kymmeniä luksusasuntoja on tuhoutunut liekeissä. Muun muassa olympiavoittaja ja tv-julkkis Caitlyn Jennerin koti on tuhoutunut.

Caitlyn Jenner osti talonsa vuonna 2015.

Kim Kardashian West puolestaan kirjoittaa Twitterissä, että maastopalo on edennyt hänen mailleen mutta tilanne näyttää rauhoittuneen.

– Palomiehet. Rakastan teitä, ja kiitän teitä kaikesta, minkä teette pitääksenne meidät turvassa, Kardashian West tviittaa.

Myös ainakin näyttelijät Scott Baio ja Rainn Wilson, laulaja Lady Gaga ja ohjaaja Guillermo del Toro ovat joutuneet pakenemaan kodeistaan, kirjoittaa Guardian.

Ohjaaja Kevin Smith on osallistunut alueen hevosten pelastusoperaatioon. Hän vetosi muun muassa Twitterissä kaikkiin, joilla on hevostraileri, jotta he auttaisivat neljänkymmenen hevosen pelastamisessa paikalliselta tilata. Kaikki hevoset ovat nyt turvassa, Malibu Times kirjoittaa Guardianin mukaan.

Oletko paikalla? Ota yhteyttä Ilta-Sanomien toimitukseen: uutiset@is.fi, Whatsapp: 040 660 9019, puh. +358 9 122 4320.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?