Ulkomaat

He saivat surmansa Kalifornian baariampumisessa – Telemachus, 27, selvisi vain vuotta aiemmin Las Vegasin verilöylystä

Julkaistu:

Suurin osa torstain vastaisena yönä menehtyneistä oli parikymppisiä nuoria, jotka vielä hakivat suuntaa elämälleen.
Yhteensä 12 ihmistä sai surmansa Kaliforniassa torstain vastaisena yönä tapahtuneessa joukkoampumisessa. Heidän joukossaan oli myös ampujaksi epäilty merijalkaväen veteraani David Long, 28.
Tapahtumapaikka oli Borderline Bar & Grill -ravintola Thousand Oaksin kaupungissa Los Angelesin luoteispuolella. Tanssipaikkana tunnettu ravintola on paikallisten opiskelijoiden suosiossa, ja siellä on kerrottu olleen jopa pari sataa henkeä sisällä ammuskelun alkaessa.

Yhdestätoista uhrista kolme oli naisia ja kahdeksan miehiä. He olivat iältään 18–54-vuotiaita. Viranomaiset eivät ole toistaiseksi kertoneet kaikkien uhrien henkilöllisyyttä, mutta omaiset ovat vahvistaneet heidän kuolemansa.
IS listasi tiedot menehtyneistä yhdysvaltalaismedian kertomiin tietoihin perustuen.

Cody Coffman, 22


Urheilulliseksi kuvailtu muuttofirman työntekijä ja erotuomari Cody Coffman, 22, suunnitteli isänsä mukaan armeijaan liittymistä. Isä kertoi toimittajille myös kuulleensa, että hänen poikansa kuoli suojatessaan muita laukauksilta.

Ron Helus, 54


Apulaissheriffi Ron Helus, 54, ehti ampumispaikalle muutamassa minuutissa hätäkeskukseen tulleen ilmoituksen jälkeen. Ampujan kanssa syntyneessä laukaustenvaihdossa hän sai useita osumia, jotka johtivat hänen kuolemaansa myöhemmin sairaalassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kollegoidensa ”sankariksi” kuvailema ja 29 vuotta poliisivoimien palveluksessa ollut mies suunnitteli eläkkeelle jäämistä ensi vuonna. Häntä jäivät kaipaamaan vaimo ja poika.

– Hei, minun täytyy vastata toiseen puheluun. Rakastan sinua. Soitellaan myöhemmin, Helus sanoi vaimolleen puhelimessa saadessaan ilmoituksen baariampumisesta.

Alaina Housley, 18

Alaina Housley, 18, oli juuri aloittanut opinnot Kalifornian Malibussa sijaitsevassa Pepperdinen kristillisessä yliopistossa. Hän oli Borderline-baarissa ystäviensä kanssa, kun asemies astui sisään.

– Alaina oli uskomaton nuori nainen, jolla oli niin paljon elämää edessään. Olemme järkyttyneitä siitä, että hänen elämänsä katkaistiin näin lyhyeen tällä tavalla, Housleyn setä, entinen tv-toimittaja Adam Housley sekä täti, näyttelijä Tamera Mowry-Housley kertoivat julkaisemassaan lausunnossa.

Dan Manrique, 33

Entinen merijalkaväen sotilas Dan Manrique, 33, oli palveluksensa lopetettuaan ryhtynyt vapaaehtoiseksi veteraanien siviilielämään sopeutumista edistävässä yhdistyksessä, sillä sopeutuminen oli tuottanut myös hänelle itselleen vaikeuksia. Muutama viikko sitten hänestä tuli täysiaikainen ohjelmajohtaja yhdistyksessä.

Veli Marcos Manriquen mukaan on ”äärimmäistä ironiaa”, että Danin surmasi toinen merijalkaväen veteraani, jonka uskotaan kärsineen traumaperäisestä stressihäiriöstä.

Justin Meek, 23

Justin Meek, 23, oli juuri valmistunut Kalifornian luterilaisesta yliopistosta. Yliopiston rehtori Chris Kimball kertoi torstaina, että mies kuoli ”pelastaessaan henkiä sankarillisesti”.

Musiikin ystävänä tunnettu Meek soitti myös itse kitaraa. Hän työskenteli Borderline-baarissa vartijana.

Noel Sparks, 21


Noel Sparks, 21, työskenteli lasten parissa Westlake Villagen kaupungissa sijaitsevassa Calvary Community -kirkossa. Seurakunnan pastori Shawn Thornton kuvaili häntä ”hyväksyväksi” ihmiseksi, joka toivotti lämpimästi tervetulleeksi myös ujot ja käytöshäiriöistä kärsineet lapset.

Telemachus Orfanos, 27

Äitinsä mukaan Telemachus ”Tel” Orfanos, 27, selvisi hengissä vuosi sitten Las Vegasissa tapahtuneesta tuhoisasta joukkoampumisesta.

– Poikani oli Las Vegasissa ison ystäväjoukon kanssa ja hän palasi kotiin. Hän ei palannut kotiin viime yönä, enkä halua rukouksia. En myöskään halua ajatuksia. Haluan asekontrollia, ja toivon Jumalalta, että kukaan ei lähetä minulle enää lisää rukouksia. Ei enää aseita, Susan Orfanos kommentoi poikansa kuoleman jälkeen.

Sean Adler, 48

Borderline-baarissa portsarina työskennelleen Sean Adlerin kuoleman vahvisti koulu, jonka painivalmentajana tämä oli työskennellyt aiemmin.

– Hän oli positiivinen ja motivoiva, ja hän todella halusi parasta kaikille ympärillään olleille ihmisille, koulu kertoi Facebookissa julkaisemassaan lausunnossa.

Adler oli naimissa oleva kahden lapsen isä.

Blake Dingman, 21

Baseballia aiemmin pelannut Blake Dingman, 21, oli sosiaalisen median tiliensä perusteella kiinnostunut maastoautoista. Täti Janet Dingman kuvaili Blakea ”todella hauskaksi, energiseksi ja rakastavaksi veljenpojaksi”.

Jake Dunham, 21

Joidenkin lehtitietojen mukaan Jake Dunham, 21, oli saapunut baariin ampumisessa niin ikään surmansa saaneen ystävänsä Blake Dingmanin kanssa. Hänen isänsä Ken Dunham kertoi yrittäneensä tavoittaa poikaansa puhelimella useita kertoja tuloksetta.

– Se jatkoi vain soimistaan. Ja hän vastaa aina puhelimeensa, isä kertoi NBC:lle.

La Daily Newsin mukaan Jake Dunham kuoli ampumisessa.

Kristina Morisette, 20

Kristina Morisette, 20, työskenteli Borderline-baarissa tarjoilijana. Kanta-asiakkaat kuvailivat häntä ystävälliseksi ja hymyileväksi persoonaksi.

Morisette oli todennäköisesti ensimmäinen ihminen, joka kohtasi ampujan baarin sisällä. Mies ampui ensin ulkona olleen vartijan, minkä jälkeen hän astui sisään.

Silminnäkijöiden mukaan toisena ammuttu uhri oli nuori nainen, joka seisoi tiskin takana heti oven lähellä. Hän oli todennäköisesti Morisette.

Lähteet: Washington Post, People, USA Today, WTVM9, Pasadena Star-News, Heavy.com, Slate.