Ulkomaat

Susanin poika selvisi vuosi sitten Las Vegasin massamurhasta – kuoli baariampujan luoteihin torstaina

Julkaistu:

Ammuskelun alkaessa keskiviikkona puolilta öin paikallista aikaa meneillään oli ravintolan college-ilta.
Jotkut Kalifornian Thousand Oaksin ammuskelusta selvinneistä selvisivät myös viime vuonna Las Vegasissa tapahtuneesta ammuskelusta, jossa hotellin ikkunasta countrykonserttiin ampunut mies surmasi 58 ihmistä ja haavoitti lähes viittäsataa.

– En voi uskoa sanovani tätä taas. Olen elossa ja turvassa kotona, kertoo molemmissa ammuskeluissa ollut Molly Maurer Facebook-päivityksessään Buzzfeedin mukaan.

Kalifornian ammuskelun tapahtumapaikka oli Borderline Bar & Grill -ravintola Thousand Oaksin kaupungissa Los Angelesin luoteispuolella. Toistaiseksi poliisi ei ole löytänyt motiivia ammuskelulle.

Tanssipaikkana tunnettu ravintola on paikallisten opiskelijoiden suosiossa, ja siellä on kerrottu olleen jopa pari sataa henkeä sisällä ammuskelun alkaessa.


Yksi uhreista oli ensimmäisten joukossa rakennukseen mennyt apulaisseriffi Ron Helus. Helus kuoli ammuskelussa saamiinsa vammoihin torstaina sairaalassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ammuskelun alkaessa keskiviikkona puolilta öin paikallista aikaa meneillään oli ravintolan college-ilta.

– Sisällä on kammottava näky. Verta on joka puolella ja epäilty on siellä myös, kuvaili piirikunnan seriffi Geoff Dean.


Myös 24-vuotias Molly Maldoon kertoo Buzzfeedille olleensa Las Vegasin ammuskelussa. Vaikka Maldoon kertoo kuuluvansa Borderline-ravintolan countryiltojen vakiokävijöihin, hän vältti ammuskelun täpärästi pitkän työpäivänsä takia.

– Minkälaisessa maailmassa elämme, jossa tällaista täytyy käydä läpi ei vain kerran, vaan kahdesti vain noin vuoden sisällä, Maldoon sanoo Buzzfeedille.


Borderlinessa ollut Nicholas Champion kertoo Buzzfeedille, että ammuskelu oli hänelle jo toinen. Champion kertoo olleensa reilu vuosi sitten Las Vegasissa,

– Olin Las Vegasin ammuskelussa, kuten myös arviolta 50 tai 60 muuta, jotka olivat rakennuksessa tänä iltana. Se on meille iso juttu. Olemme iso perhe ja ikävä kyllä perheeseemme iskettiin kahdesti, hän sanoo.

Kaikki eivät olleet yhtä onnekkaita, kertoo Buzzfeed. Yksi Borderlinessa kuolleista oli Las Vegasin ammuskelusta hengissä selvinnyt Telemachus Orfanos.

– En halua rukouksianne. En tahdo ajatuksianne. Haluan aserajoituksia, hänen äitinsä Susan Orfanos sanoo Buzzfeedille.