Ulkomaat

Nopeasti edennyt liekkimeri vyöryi Paradiseen Pohjois-Kaliforniassa: ”Koko kaupunki palaa”

Julkaistu:

Yhdysvallat
Pohjois-Kaliforniassa on torstaina syttynyt raju maastopalo, joka on pyyhkäissyt Paradisen kaupungin lävitse.
Uutistoimisto Reutersin mukaan Camp Fireriksi nimetty maastopalo alkoi varhain torstaina Yhdysvaltain länsirannikon aikaa ja riehaantui nopeasti suoranaiseksi tulimyrskyksi laajalla alueella Paradisen kaupungin ympäristössä.

San Franciscosta noin 240 kilometriä koilliseen sijaitsevasta Paradisesta evakuoitiin 27 000 ihmistä.

Liekkien kerrotaan pyyhkäisseen lopulta Paradisen kaupungin lävitse ja tuhot ovat sen mukaisia.


Uutistoimisto Reuters kertoo sosiaalisen median lähteiden perusteella, että ainakin kaupungin sairaala, lukio ja K-Mart syttyivät tuleen. Pelastusviranomaiset eivät ole vahvistaneet tietoa.

 

Koko kaupunki palaa. Meidän täytyi ajaa liekkien läpi päästäksemme sieltä.


Toistaiseksi pelastuslaitos on kertonut, että useita palomiehiä ja siviilejä on loukkaantunut. Maastopalojen johdosta järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Butten piirikunnan sheriffi Kory Honea kertoi viranomaisten saaneen tietoa myös useista kuolonuhreista. Myös nämä tiedot ovat toistaiseksi vahvistamattomia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yksi kaupungista liekkimerta pakoon lähteneistä oli Bob Van Camp, joka kuvaili maastopalon etenemistä Paradiseen Action News Now -paikallisuutiskanavalle.

– Koko kaupunki palaa. Meidän täytyi ajaa liekkien läpi päästäksemme sieltä, moottoripyörän selässä paennut Van Camp kertasi kauhunhetkiään.