Ulkomaat

Tupakkaa salakuljettanut 20-vuotias mies kuoli kylmyyteen vain muutaman kymmenen euron tähden

Julkaistu:

Pyreneiden vuoristo
Ranskalaisviranomaiset löysivät miehen tajuttomana lumesta.
Ison-Britannian yleisradioyhtiö BBC uutisoi 20-vuotiaan algerialaismiehen kuolleen yrittäessään mitä ilmeisimmin salakuljettaa tupakkakartonkeja Pyreneiden vuoristoalueen ylitse Ranskaan.

Salakuljetusyritys kariutui äkillisen kylmyyden otettua vuoristoalueen kurimukseensa. BBC:n mukaan mies löytyi tajuttomana lumesta ja hän kuoli myöhemmin hypotermian aiheuttamiin komplikaatioihin Andorrassa.

Mies löytyi Pyreneiltä lokakuun 29. päivänä, jolloin vuoristoon oli satanut jo talven ensilumi. BBC:n mukaan miehen perhe tunnisti uhrin vasta eilen torstaina.

Lue lisää: Osiin Espanjaa ja Britanniaa jysähti lumipeite

Löydettäessä mies oli pyrkinyt suojautumaan kylmää vastaan pukemalla ylleen useita takkeja ja muita vaatekappaleita, joista osan epäillään olevan muiden salakuljettajien jälkeensä jättämiä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Miehen läheltä puolestaan löytyi noin sata tupakkakartonkia, joiden salakuljettamisesta hänen olisi arveltu saaneen vain noin 50 euron suuruisen palkkion.


Uutistoimisto AFP:n mukaan tapauksesta on käynnistetty rikostutkinta nimikkeellä tappo. Asiaa tutkitaan tappona, sillä muiden liikkeellä olleiden salakuljettajien epäillään laiminlyöneen velvollisuutensa huolehtia hengenvaaraan joutuneesta seurueen jäsenestä.

Tapauksen on uutisoitu alleviivaavan ongelmia, joita tupakan salakuljetukseen Espanjan, Andorran ja Ranskan välillä sekä ihmiskauppaan koko alueella liittyy.

– Ihmiskauppiaat pyrkivät hyötymään heikoista, köyhistä ihmisistä, jotka ovat valmiita ottamaan mitä tahansa riskejä pienistä summista, ranskalaissyyttäjä Jean-Jacques Fagni kertoi France 3 TV -kanavalle.

Sekä poliisi että tulli ovat varoitelleet aktiivisesti niistä riskeistä, joita tupakan salakuljettajat ottavat vuoristoreiteillä, mutta kampanja ei ole johtanut ilmiön päättymiseen.