IS tutustui lailliseen bordelliin Nevadassa – prostituoitu Alice, 25, kertoo dramaattisen tarinan asiakkaasta, jota hän ei voi unohtaa

Nevada on Yhdysvaltain osavaltioista ainoa, jossa prostituutiota on saanut harjoittaa laillisesti. IS tutustui työhön bordellissa Mond Housessa.

Nuori nainen tekee tuttavuutta baarissa. Tämä on bordelli ja nainen yksi sen seksityöntekijöistä. Kerron hänelle vierailuni syyn. Bordellin omistaja on kutsunut minut viettämään yön laitoksessaan. Nainen peräytyy kohteliaasti.

Moonlite Bunny Ranch näyttää juuri siltä, miltä bordellin voisi kuvitellakin. Salongin sohvat ovat punaista samettia. Kaiuttimista tulvii Sinatraa. Lasivitriineissä on myytävänä pipoja, t-paitoja, lippiksiä, seksileluja ja sikareja. Seinille on kehystetty lehtiartikkeleita ja naisten alastonkuvia. Monitoreissa pyörii tyttöjen esittelyvideoita.

Kolmekymppinen sotilas USA:n armeijan maastoasussa pelaa tietokonepeliä. Hän on kuulemma kuluttanut täällä 20 000 dollaria armeijaan liittymisestä maksettavia bonusrahojaan. Soltun seuraan liittyy tumma kaunotar.

Prostituutio alkoi Nevadassa 1850-luvulla kymmenen kilometrin päässä Virginia Cityssä, jossa Mark Twain oli sanomalehden toimittajana. Kulta- ja hopeamainarit tarvitsivat viihdykettä. Kaivosyhtiöt kutsuivat tyttöjä paikalle. Jotkut nevadalaiset ovat mainareiden ja prostituoitujen lapsia.

Tiedottaja James Jaklich, 31, vie kierrokselle. Se alkaa toimistosta, jossa maksetaan talon palveluista – aina etukäteen.

– Joka tytöllä on oma hintansa. Palkkiot alkavat satasista, Jaklich selittää.

Tyttö saa palkkiosta puolet, talo toisen. Henkilökunnan taukopaikassa tarjotaan ilmainen aamiainen ja illallinen. James hiljentää ääntään käytävälle tullessamme, sillä tytöt nukkuvat sen varrella olevissa huoneissa painettuaan yön töitä.

Seksityöntekijät ovat 18–30-vuotiaita. He viipyvät yleensä pari viikkoa kerrallaan ja menevät sitten kotiseudulleen huilaamaan. Joitakin odottaa siellä puoliso ja lapset. Asiakkaat ovat nuorempia kuin mitä odottaisi – valtaosa kolme-, nelikymppisiä.

Bordellikompleksi rakentuu viipaletaloista, joita ympäröi korkea aita. Anatomisesti muotoiltu Ron Jeremy -penispolku johtaa porealtaaseen, jossa ei saa hygieniasyistä harrastaa seksiä. Uima-altaalla on viikonloppuna pidetty villejä juhlia.

– Näemme kaikenlaista, James tokaisee.

Tulemme Marilyn Monroe -sviittiin. Koska ovissa ei ole lukkoja, James tarkistaa ensin varovasti, ettei sisällä ole ketään ja jättää sitten vieraan huoneeseensa. Sitä dominoi jättikokoinen sänky. Tv:stä näkyy vain yksi urheilukanava.

Pöydällä on telineessä kahvikapseleita, muttei kahvinkeitintä. Tänne ei näköjään tulla katsomaan tv:tä tai juomaan kahvia. Kävijä mietti etukäteen, kuuluisiko huoneeseen rakastelun ääniä. Ei kuulu, mutta käytävällä kulkiessa yhdestä huoneesta kantautuu naisen äänekästä voihkimista.

On aika tavata talon seksityöntekijöitä. Alice Little, 25, on syntynyt Irlannissa. Sirolla naisella on pituutta ilman stilettikorkoja vain 142 senttiä, mutta älyä ja elämänkokemusta sitäkin enemmän.

– Avoimuus seksistä tuli minulle luonnostaan. Olin kiertävä seksiopettaja. Täällä työskentelevä ystävä kutsui tutustumaan, enkä koskaan lähtenyt. Siitä on nyt kaksi ja puoli vuotta, Little taustoittaa.

– Työskentelen miesten, naisten ja pariskuntien kanssa. Tapaan intro- ja ekstroverttejä, kaikenikäisiä, erektio- ja oppimisvaikeuksista kärsiviä, leskimiehiä. On koko skaala syitä, miksi he tulevat Bunny Ranchille, Alice luettelee innostuneesti.

Kysyn, miten työ sopii yhteen #metoo-liikkeen kanssa.

– Mielestäni laillinen seksityö on yksi feministisimpiä töitä, joita ihmisellä voi olla. Seksuaalista väkivaltaa kärsineiden on syytäkin puhua, mutta me emme ole uhreja, teemme tätä vapaaehtoisesti, Alice huomauttaa.

Nainen tyrmää lakiesityksen prostituution kitkemiseksi.

– Se tuottaisi vain rikollisia. Laillinen prostituutio toimii. Tuemme tyttöjen ja poikien klubia, koirapuistoa ja keräämme ruokaa köyhille. Kieltäjät yrittävät hämätä ihmisiä rinnastamalla laittoman ja laillisen prostituution ja kuvailevat meitä haittatekijänä, Alice soimaa. Hänellä on tavallisesti yksi asiakas päivässä.

– Tapaamiset eivät ole pelkästään seksuaalisia. Menemme ulos katsomaan paikallisia nähtävyyksiä, illalliselle, Lake Tahoelle, Alice kuvailee.

Bordellissa harrastetaan turvaseksiä.

– Itse työ ei vahingoita minua. Se on turvallista. Käymme viikoittain lääkärintarkastuksessa. Naisilla on oikeus sanoa ei missä vaiheessa ja mistä syystä tahansa. Meidän ei tarvitse tavata ketään, jota emme halua tavata, ammattilainen selittää.

Alice Little on työskennellyt Moonlite Bunny Ranch –bordellissa kaksi ja puoli vuotta.

Sinkkunainen asuu kymmenen minuutin päässä Carson Cityssä neljän huoneen ja keittiön työsuhdeasunnossa kahden chihuahuakoiransa, kissan ja minisian kanssa.

– Otan työni yhtä vakavasti kuin joku toinen ottaisi rakastettunsa. En näe, että minulla olisi riittävästi aikaa kumppanille, Alice muotoilee. Nainen ei silti pidä ihmissuhdetta mahdottomuutena.

– Voimme seurustella ja mennä naimisiin siinä missä kuka muu tahansa, kunhan olemme rehellisiä kumppanillemme. Ei ole mitään syytä, miksei voisi olla samanaikaisesti seksityöntekijä ja parisuhteessa, Alice puntaroi.

Moni miettii varmaan, saako prostituoitu nautintoa asiakkaiden kanssa.

– Totta kai. Tämä työ mahdollistaa kosketuksen ihmisten kanssa tavalla, joka ei muilla aloilla ei ole mahdollista. Olemme Amerikassa kovin kosketuksenkipeitä. Emme edes kättele palvelutyöntekijöitä. Rakastan juuri sitä, että pystyn rikkomaan sen rajan, Alice vakuuttaa.

Eräs tapaus on jäänyt naisen mieleen.

– Kyseinen herra oli viisissäkymmenissä. Hänen vaimonsa oli vastikään kuollut rintasyöpään. Sairaus oli ryövännyt parilta kaiken intimiteetin. He eivät voineet edes jakaa samaa vuodetta, sillä koskettaminen satutti naista.

– Tapasimme kolmesti. Pystyimme purkamaan hänen suruaan tavalla, johon hän ei kyennyt perheen ja ystävien kanssa. Oli liikuttavaa, että hän luotti minuun. Viimeisellä kerralla täytimme yhdessä hänen seurusteluprofiilinsa nettiin. Hän löysi elämänsä naisen ja sain kutsun heidän häihinsä, Alice säteilee.

Nainen on ehtinyt miettiä tulevaisuuttaan.

– Pidän tätä työtä uranani ja aion jäädä siitä eläkkeelle. Haluan matkustaa ja oppia maailman parhaista yliopistoista kaiken mahdollisen, Little suunnittelee.

Eva Carter, 24, aloitti Bunny Ranchillä alkuvuodesta. Hän puhuu sensuellin pehmeästi ja katsoo vierasta silmiin.

– Jouduin opettelemaan kaiken alusta kuin koiranpentu, tai tässä tapauksessa pupujussi. Piti opetella etiketti, pukeutuminen ja neuvotteleminen asiakkaiden kanssa, Carter listaa.

– Tytöt tulevat tänne toiveenaan saada itsenäisyyttä ja säästää rahaa mukavaan elämään. Ne saavuttaakseen meidän on pidettävä huoli toinen toisistamme. Ovesta saattaa astua tyyppi, jonka mielestä nainen on materiaalinen hyödyke ja kohtelee tätä sellaisena. Silloin näet, että meillä on yhteishenkeä!

Moonlite Bunny Ranchin omistaja Dennis Hof ja seksityöntekijät Mercedes ja Ryan Taylor.

Eva ei ole joutunut vaaratilanteisiin, mutta ottaa työhön etäisyyttä tasaisin väliajoin.

– Olen Keskilännestä. Pompin jatkuvasti edes taas. Kaksi viikkoa täällä, kaksi siellä. Se auttaa minua pitämään itseni tasapainossa. Kun olen täällä, työskentelen. Olen omistautunut työhöni. Toki teen työtä farmiltakin. Vastailen sähköposteihin, hoidan someyhteyksiäni, mutta se on kuin pikku lomaa, hän selittää.

Meneillään on nyt kuudes työrupeama.

– Olen pikku hiljaa saavuttamassa vakituista asiakaskuntaa, Eva hymyilee.

Fyysistä työtä tekevän on pidettävä itsensä timmissä kunnossa.

– Rakastan mennä kampaajalle ja hoidattamaan kynteni. Haluan näyttää hyvältä. On kuntoiltava, syötävä terveellisesti ja levättävä tarpeeksi. Ennen kuin vuoroni alkaa, menen kuntosalille, juoksemaan, joskus meditoin ja harrastan joogaa. Minulle kyse on aina siitä tasapainosta, Eva painottaa.

Naisen tavoitteena on säästää rahaa kiinteistösijoituksiin ja jatkaa seksuaalista tutkimusmatkaa.

– Haluan auttaa ihmisiä saavuttamaan, mitä he haluavat seksuaalisesti terveellä tavalla, Carter haaveilee.

Sillä välin työ ranchilla jatkuu. Kun asiakas astuu ovesta sisään, kellot alkavat kilistä ja työvuorossa olevat tytöt ilmestyvät huoneistaan. He asettautuvat riviin asiakkaan eteen. Asiakas poimii tytön rivistä kuin pelaajan urheilujoukkueeseen.

Kuusikymppinen, Minneapolisista kotoisin oleva Steve valitsee kaksi tyttöä. He menevät tutustumaan toisiinsa bordellin baariin.

Steve tiesi paikasta HBO:n tosi-tv-sarjasta, jota kuvattiin 90-luvulla. Mies on kiertämässä maata. Hän kävi katsomassa poikiaan New Yorkissa ja Los Angelesissa ja suuntaa seuraavaksi Seattleen.

– Olen matkassa ensi kertaa yksin. Vaimoni kuoli puolitoista kuukautta sitten, Steve paljastaa yllättäen.

Moonlite Bunny Ranchin edustalle pysähtyy päivittäin turistibusseja, joista purkautuvat matkailijat käyvät tutustumassa bordelliin.

Misty tuo hänelle kylmän oluen. Kolmikko vetäytyy yksityishuoneeseen jatkamaan kanssakäyntiään. Baarimestari Big G:n mukaan on tavallista, että asiakas kertoo itsestään jotain näin henkilökohtaista.

– Vastineeksi asiakas odottaa, että tyttö paljastaa jotain itsestään. Sillä tavalla asiakas saa tähän yhteyden, Big G selittää.

Noin puolen tunnin kuluttua Steve palaa huoneesta tyytyväisen näköisenä.

Moonlite Bunny Ranchin omistaa legendaarinen Dennis Hof, 71. Tai tarkemmin sanottuna omisti.

Tässä jutussa hänestä puhutaan vielä preesensissä, sillä reportaasi tehtiin ennen Hofin kuolemaa lokakuussa. Tähän liittyen tällä viikolla nähtiin erikoinen episodi, kun välivaaleissa ehdokkaana ollut Hof valittiin postuumisti Nevadan osavaltion edustajainhuoneeseen.

Lue lisää: Erikoinen tilanne Yhdysvaltain välivaaleissa: Bordelliomistaja nousi vaalivoittoon haudan takaa

Mutta takaisin haastatteluhetkeen, jolloin Hof oli vielä täysissä voimissa.

Amerikan sutenöörillä on kaikkiaan seitsemän bordellia Nevadassa. Avustaja tuo miehen eteen pakolliset rekvisiitat: sampanjalasin ja sikarin, sekä vyölle pistoolin.

– Olen koko elämäni ollut pienyrittäjä – huoltoasemia, hinausyrityksiä, autotalleja, ravintoloita, vuokrataloja. Minulla on 28 pientä bisnestä Nevadassa, Hof laskeskelee.

Hän oli kerran perheellinen mies.

– Olin nuori ja typerä. Menin naimisiin 17-vuotiaana, kun tyttöystäväni tuli raskaaksi. Tulin ensimmäistä kertaa isäksi 18-vuotiaana. Vietin ukkomiehen elämää yhdeksän vuotta. Yhdeksän vuotta, kahden aikuisen tyttären isä toistaa.

Hofin suhde maksettuun rakkauteen alkoi yli 40 vuotta sitten, kun silloinen naisystävä osoittautui ”työtätekeväksi naiseksi”, kuten mies kuvailee. Siitä lähtien Hof ja prostituutio ovat olleet erottamattomia. Hänellä on 137 vakituista työntekijää. Yli 500 tyttöä työskentelee Hofille vuoden mittaan itsenäisinä yrittäjinä.

– Tarvitaan neljä kertaa niin monta tyttöä kuin kunakin hetkenä on töissä. Jos kyseessä on kuuma blondi tai eksoottinen sekoitus, puutun työhönottoprosessiin, mutta yleensä en. Meille anoo töihin tuhat tyttöä kuussa ja palkkaamme 30–40, sutenööri selvittää. Hof myöntää itsekin käyttävänsä talonsa palveluja.

– Tykkään tytöistä ja olen sinkku. En deittaile ranchin ulkopuolelta, sillä pelkään kuollakseni seksitauteja. Ikäryhmä, jonka kanssa seurustelen, ovat 18–25-vuotiaat. Tiedän, että täällä tytöt ovat terveitä ja turvallisia, sutenööri järkeilee.

Tähän mennessä kaikki hänen seksityöntekijänsä ovat olleet naisia.

– Voisimme kyllä palkata myös miehiä. Emme ole vielä ryhtyneet siihen. Luulen, että siihen pitäisi olla erilliset tilat, koska asiakaskuntakin on toinen. Se palvelisi enimmäkseen homoseksuaaleja. Jonain päivänä teemme sen, Dennis miettii.

Alice Little bordellin edustalla. Työ on yöpainotteista.

Mahtimies tarjoaa lounaan tavernassaan. Mukaan lähtevät tiedottaja James Jaklich ja yksi tytöistä, Ryan Taylor, jota Dennis pitää kädestä koko lounaan ajan.

Ravintolan seinillä on valokuvia Hofista julkkisten kanssa, kuten Hugh Hefner, Cloe Kardashian, Jimmy Kimmel, Ryan Seacrest ja Mike Tyson. Miehen kirja The Art of the Pimp on täällä tietysti myytävänä. Dennis sanelee käskyjä kännykkäänsä. Yhdessä työntekijöiden kanssa mietitään, miten saada lisää julkisuutta vaalikampanjalle. Dennis Hof on rakentanut autiomaahan oman ihmeellisen valtakuntansa.

Baarimestari Big G sanoo, että kun aurinko laskee, bisnes nostaa päätään. Anna Nicole Smithin näköinen nainen pelmahtaa baariin asiakassession jälkeen. Teipit peittävät nännit, lisäksi hänellä on yllään vain pikkuhousut.

Yhdeksältä baarissa käy jo kova kuhina. Miesasiakkaat ovat tavallisen, jotkut jopa komean näköisiä. Taas kellot soivat, ja naiset rientävät esittelyyn. Kaksi nuorta kaveria valitsee tyttönsä puolessa minuutissa. Kysyntä on kohdannut tarjonnan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?