Video sinnikkäästä karhunpennusta lähti välittömästi viraaliksi – asiantuntijat näkevät siinä kuitenkin huolestuttavia piirteitä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Video sinnikkäästä karhunpennusta lähti välittömästi viraaliksi – asiantuntijat näkevät siinä kuitenkin huolestuttavia piirteitä

WWF Kanadan hallituksen puheenjohtaja Ziya Tong julkaisi lauantaina Twitterissä luontovideon, jota on katsottu yli 20 miljoonaa kertaa.

6.11.2018 16:06

Videolla pieni karhunpentu yrittää kiivetä emonsa luo turvaan lumista rinnettä pitkin, mutta tassujen ote lipeää ja pentu putoaa. Sinnikkäästi se ampaisee uudelleen vauhtiin ja pääsee kuin pääseekin ylös emonsa luo.

Ziya Tong twiittasi videon opettavan meille, että nosta aina katseesi ylös äläkä koskaan anna periksi. Alkuperäinen video kestää lähes kolme minuuttia ja näyttää koko tilanteen, kun karhunpentu putoaa aina uudelleen mutta jatkaa takaisin ja lopulta pääsee ylös.

Ihmiset ovat ihastelleet karhunpennun sitkeyttä, mutta asiantuntijat näkevät videolla huolestuttavia piirteitä.

Sen takia, että video on kuvattu ilmeiset dronekopterikameralla ja kamera seuraa aivan liian läheltä emoa ja tämän pentua. Eläintieteilijä Mark Ditmer Boisen yliopistosta huomauttaa The Vergelle, että karhuja seurannut kopterikamera on voinut aiheuttaa emon ja pennun paniikin ja näin ollen vaarantaa niiden hengen.

Video ei ole Tongin kuvaama ja hän puolustautuu nähneensä videon Viral Hog -sivustolla. Viral Hogista kerrotaan, että video näyttää olevan dronella kuvattu. Muuta informaatiota siitä ei ole.

– Video on erinomainen esimerkki, miten droneja ei todellakaan pidä käyttää, Mark Ditmer painottaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?