Trump uhitteli Iranille Game of Thrones -meemillä – vallankumouskenraalilta hyytävä vastaisku

Iranista on vastattu Trumpille meemillä meemiin Game of Thrones -tyyliin.

Trump uhitteli Iranille Game of Thrones -meemillä. Iranista vastattiin samalla mitalla takaisin.

3.11.2018 20:06

Presidentti Donald Trumpin Game of Thrones -tyylinen meemikuva Irania vastaan on saanut vastaavantyylisen vastauksen Iranista. Asialla on vallankumouskaartin kenraali.

Trumpin hallinto päätti perjantaina palauttaa voimaan Irania vastaan suunnatut pakotteet ensi maanantaista lähtien. Tästä ilahtunut presidentti Trump julkaisi Twitter-tilillään elokuvajulistetta jäljittelevän meemikuvan, joka oli ottanut vaikutteita HBO-tuotantoyhtiön suositusta Game of Thrones -tv-sarjasta.

Kuvassa Trump esittelee itsensä fiktiivisenä pääosan esittäjänä utuista taustaa vasten. Kuvassa hittisarjan tunnuslause Winter is Coming (talvi tulee) on muutettu muotoon Sanctions are Coming (pakotteet tulevat) yhdessä ensi maanantain päivämäärän kanssa. Myös tekstin kirjasintyyli muistuttaa sarjassa käytettyä.

Myöhemmin perjantaina Iranin vallankumouskaartin kenraalimajuri Ghasem Soleimany julkaisi oman vastameeminsä Trumpille Instagram-tilillään. Niin ikään Game of Thrones -tyyliin tehdyssä kuvassa on jäyhä kenraali ja teksti ”I will stand against you” (Minä asetun vastaasi).

”Meemisota” on luonnollisesti riemastuttanut somessa, jossa muun muassa todettiin, että ”parempi sotia meemeillä kuin ohjuksilla”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?