Ulkomaat

Kaksoismurhaaja teloitettiin Yhdysvalloissa – sähkötuolia käytettiin ensimmäistä kertaa vuosiin

Julkaistu:

Yhdysvallat
Edmund Zagorski söi viimeisellä ateriallaan sikaa.
Kahdesta murhasta tuomittu mies on teloitettu Tennesseen osavaltiossa Yhdysvalloissa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Edmund Zagorskin, 63, teloituksessa käytettiin sähkötuolia. Mies oli etukäteen pyytänyt, ettei tappavaa ruisketta käytettäisi.

Lakimiesten mukaan Zagorski uskoi, että sähkötuoli on tappavaa ruisketta kivuttomampi tapa kuolla. Myrkkypiikki on yleisin teloitustapa niissä osavaltioissa, joissa kuolemantuomio on käytössä.

Zagorski todettiin kuolleeksi torstaina kello 19.26 paikallista aikaa vankilassa Nashvillessä. Sitä ennen Yhdysvaltain korkein oikeus oli hylännyt hänen viime hetken vetoomuksensa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tuomareista Sonia Sotomayor oli eri mieltä – hän kirjoitti olevansa huolissaan sekä sähkötuolin että tappavan ruiskeen käyttämisestä.

Viranomaisten mukaan Zagorski söi viimeisellä ateriallaan sikaa.

Zagorski oli todettu oikeudessa syylliseksi kahteen vuonna 1983 tapahtuneeseen murhaan. Syyttäjät kertoivat vuonna 1984 järjestetyn oikeudenkäynnin aikana, että mies oli houkutellut John Dotsonin ja Jimmy Porterin metsään Robertsonin piirikunnassa.

Oikeusasiakirjojen mukaan miehet luulivat ostavansa Zagorskilta huumeita, mutta tämä ampuikin heitä ja viilsi heidän kurkkunsa auki. Sen jälkeen Zagorski vei heidän rahansa.

Yhdysvalloissa sähkötuolia oli käytetty edellisen kerran teloituksessa vuonna 2013. Tennessee oli käyttänyt sitä edellisen kerran vuonna 2007.