Naton jättiharjoitus saa uuden ”häiriötekijän” – Venäjä ilmoitti jo toisesta ohjusharjoituksesta Norjan lähivesillä

Norjan ilmailuviranomaiset saivat ilmoituksen keskiviikkona, kertovat norjalaisviestimet.

Sotilaat tarkistavat kalustoa Trident Juncture -sotaharjoituksessa Norjassa.

31.10.2018 12:32

Puolustusliitto Naton suuri Trident Juncture 2018 saa uuden ”häiriötekijän”. Venäjä ilmoitti keskiviikkona, että sen merivoimat suorittaa ohjuskokeita Norjan rannikkon pohjoispuolella 6.–9. marraskuuta. Ohjuksia on tarkoitus laukaista ilmoituksen mukaan aamuviiden ja iltaseitsemän välisenä aikana.

Alankomaiden ilmavoimien helikopteri osallisena Naton Trident Juncture-harjoitusta.

Tämä Venäjän merivoimien ohjusharjoitus on jo toinen, joka pidetään aivan Norjan lähialueella – kuitenkin kansainvälisillä vesillä. Aikaisempi ohjusharjoitus on ilmoitettu alkavaksi torstaina 1. marraskuuta kello 7 aamulla, ja se jatkuu perjantaihin kello 14 saakka Norjan aikaa. Tämän harjoituksen merkitty alue menee aivan päällekkäin Trident Juncturen meriharjoitusalueen kanssa.

Norjan puolustusministeri Frank Bakke-Jensen (vas) ja Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg (oik) Trident-tiedotustilaisuudessa.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoi tiistaina uskovansa, että samalla alueella harjoittelevat venäläissotilaat ”käyttäytyvät ammattimaisesti”.

Harjoituksessa laukaistut vedenalaiset räjähteet Norjan rannikolla.

Norjalaisen Klassekampen-lehden mukaan Norjan viranomaiset suhtautuvat venäläisharjoituksiin niin vakavasti, että niistä pidettiin kriisipalaveri. Kun asevoimat harjoittelevat kovin ampumatarvikkein toistensa lähellä, on aina tietty riski vahinkojen sattumisesta. Lisäksi marraskuun alun harjoitusalueelle sattuu useita Norjan öljy- ja kaasukenttiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?