Ulkomaat

Uiva telakka upposi yllättäen Murmanskissa: Venäjän ainoa lento­tuki­alus Admiral Kuznetsov vaurioitui

Julkaistu:

Venäjä
Yksi maailman suurimmista uivista telakoista on uponnut Kuolan niemimaan luoteisosassa sijaitsevassa Murmanskissa.
Uutistoimisto Reutersin mukaan uiva telakka upposi varhain tiistaiaamuna kun sen vesisäiliöt täyttyivät vedellä sähkökatkoksen vuoksi. Uiva telakka painui nopeasti veden pinnan alle.

Uivalla telakalla korjattavana ollut Venäjän laivaston ainoa lentotukialus Admiral Kuznetsov on vaurioitunut tilanteessa. Admiral Kuznetsov oli kiinnitettynä telakkaan kun se alkoi vajota. Lentotukialus saatiin kuitenkin irti ennen kuin telakka upposi kokonaan. Reutersin mukaan yksi telakan nostureista kaatui Admiral Kuznetsovin kannelle ja aiheutti vaurioita.

Yksi ihminen on kateissa. Neljä veden varaan joutunutta ihmistä on toimitettu hoitoon hypotermiaoireiden vuoksi.

Uutistoimisto TASS kertoo, että Admiral Kuznetsovin kansi- ja hyttirakenteita on vaurioitunut, mutta lentotukialuksen tärkeimmät rakenteet säilyivät vahingoittumattomina.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tutkijat ovat käynnistäneet tapauksesta rikostutkinnan.


Ilta-Sanomat on kertonut aikaisemmin, että neuvostolaivaston amiraali Nikolai Kuznetsovin mukaan nimetty Admiral Kuznetsov kantaa 12 hävittäjää ja 24 helikopteria. Miehistöä aluksella voi olla enimmillään noin 2 500 henkilöä.

Alusta käytetään tuki- ja suojatehtävissä muille pinta-aluksille sekä sukellusveneille. Hävittäjät eivät voi lähteä lentoon Admiral Kuznetsovilta raskaassa pommilastissa, sillä aluksessa ei ole lentokoneiden laukaisemiseen käytettäviä katapultteja. Höyryturbiineilla varustettu alus on ollut täydessä palveluksessa vuodesta 1995 lähtien.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt