Indonesiassa mereen pudonneen lentokoneen henkilökunnan nimet julki – kapteeni oli kokenut lentäjä: ”Hän rakasti työtään” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Indonesiassa mereen pudonneen lentokoneen henkilökunnan nimet julki – kapteeni oli kokenut lentäjä: ”Hän rakasti työtään”

Lion Airin lennolla oli kyydissä 189 ihmistä, kun se matkustajakone putosi mereen pian nousun jälkeen.

29.10.2018 12:22

Indonesialainen halpalentoyhtiö Lion Air on julkaissut turmakoneen henkilökunnan nimet. Lion Airin Boeing 737 MAX 8 -mallia oleva lentokone putosi mereen maanantaiaamuna 13 minuuttia sen jälkeen, kun se oli noussut Jakartan lentokentältä. Koneessa oli kyydissä 189 ihmistä.

Koneen kapteenina toimi Bhavye Suneja. Hänellä oli takanaan 6000 lentotuntia.

Times of Indian mukaan 31-vuotias Suneja oli saanut lentäjänlupansa vuonna 2009.

Turmakoneen matkustajien sukulaiset ovat kerääntyneet Depati Amirin lentokentälle Pangkal Pinangissa odottamaan lisätietoa.­

Hän oli työskennellyt Linkedin-profiilinsa mukaan Lion Airilla maaliskuusta 2011 lähtien, The Guardian kertoo. Hän oli ollut lentoharjoittelussa Emirates-lentoyhtiöllä vuonna 2010 syyskuusta joulukuuhun.

Brittilehti tavoitti Sunejan serkun, joka kertoi miehen vanhempien saaneen tietää onnettomuudesta heti aamulla ja varanneen lennon Jakartaan myöhemmin maanantaina. Suneja oli naimisissa. Pariskunta oli avioitunut kaksi vuotta sitten.

– Hän rakasti työtään, hän oli todella kiinnostunut siitä, serkku Kapish Gandhi sanoi.

Sunejan perhe oli kotoisin Delhistä, mutta serkun mukaan pilotti olisi kuitenkin tällä hetkellä asunut Jakartalla.

Pelastuspartion jäsen osoittaa paikkaa, josta turmakonetta etsitään.­

Perämies Harvinolla oli yli 5000 lentotuntia.

Lennolla JT610 oli myös kuusi lentoemäntää tai stuerttia: Shintia Melina, Citra Noivita Anggelia, Alviani Hidayatul Solikha, Damayanti Simarmata, Mery Yulianda ja Deny Maula.

Matkustajien joukossa oli yksi lapsi ja kaksi vauvaa.

Lion Airin lento Jakartasta Pangkal Pinangiin oli noussut Jakartasta kello 6.20 paikallista aikaa. Lennon oli määrä kestää vain tunti. 13 minuuttia nousun jälkeen kone kuitenkin katosi lennonjohdon tutkasta.

Koneen osia on löydetty merestä.­

Sitä ennen kone oli pyytänyt palata takaisin kentälle. Indonesian viranomaiset ovat vahvistaneet, että kone sai luvan palata.

– Lennonjohto salli sen, mutta sitten he menettivät yhteyden, ilmailuviranomaisten edustaja Yohanes Sirait sanoi Reutersille.

Kone ei lähettänyt hätäsignaalia ennen katoamista.

FlightRadar24:n mukaan koneen korkeus oli 1 113 metriä ennen kuin se katosi. Sen viimeisin sijainti oli 15 kilometriä pohjoiseen Indonesian rannikolta.

Sukeltajat etsivät mereen pudonnutta konetta.­

Reutersin mukaan ensimmäinen viite siitä, että jotain oli vialla, tapahtui jo kaksi minuuttia nousun jälkeen. Tuolloin kone oli päässyt noin 625 metrin korkeuteen.

Kone laskeutui kuitenkin noin 449 metrin korkeuteen ennen kuin nousi noin 1 661 metriin. Kone lensi 1 660–1 370 metrin korkeudella ennen katoamista.

Viimeisen rekisteröidyn tiedon mukaan kone lensi 1113 metrin korkeudella. Sen nopeus oli tuolloin noin 639 km/h.

Koneen on vahvistettu pudonneen mereen, mutta sen runkoa ei ole löydetty.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?