Matkustajakone pudonnut Indonesiassa – kyydissä 189 ihmistä, meressä kelluu osia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Matkustajakone pudonnut Indonesiassa – kyydissä 189 ihmistä, meressä kelluu osia

Lion Air -yhtiön Boeing 737-matkustajakone on pudonnut Indonesiassa.

Lion Air -yhtiön Boeing 737 -matkustajakone kuvattuna Mutiara Sis Al Jufrin lentokentällä 10. lokakuuta.­

29.10.2018 5:27

Viranomaiset kertovat Lion Air -lentoyhtiön Boeing 737 -koneen pudonneen pian noustuaan ilmaan maan pääkaupungista Jakartasta maanantaiaamuna.

– Koneen on vahvistettu pudonneen, kertoo paikallisen pelastusviranomaisen edustaja Yusuf Latif uutistoimisto Reutersille.

Maan liikenneministeriön mukaan koneessa on yhteensä 189 ihmistä, joista 179 on aikuisia matkustajia, yksi lapsi ja kaksi vauvaa. Miehistön jäsenistä kaksi on lentäjiä ja loput viisi lentoemäntiä tai stuertteja.

Maanantaiaamuna kello 6.20 paikallista aikaa ilmaan noussut lento JT-610 oli matkalla Jakartasta Bangkan saarelle Pangkal Pinangin kaupunkiin. Uutta Boeing 737 MAX 8 -mallia olevan koneen kerrotaan kadonneen lennonjohdon tutkasta 13 minuuttia nousun jälkeen. Lennon oli tarkoitus laskeutua määränpäähänsä kello 7.30.

Lento oli matkalla Jakartasta Bangkan saarelle Pangkal Pinangin kaupunkiin.­

Reutersin mukaan kone on pudonnut mereen, josta on löydetty kellumasta koneen osia ja matkustamon penkkejä. Koneen hylyn kerrotaan olevan meressä noin 30-40 metrin syvyydessä.

– Emme vielä tiedä, onko onnettomuudesta eloonjääneitä. Toivomme ja rukoilemme sitä, sanoo pelastusviraston johtaja Muhmmad Syaugi.

Pudonneen koneen matkustajien omaisia suremassa Pangkal Pinangin lentokentällä, jonne koneen oli määrä saapua.­

Lion Air -lentoyhtiön johtaja sanoo Reutersille, ettei voi toistaiseksi kommentoida tapahtunutta. Onnettomuudesta järjestetään tiedotustilaisuus myöhemmin maanantaina.

Flightradar24-sivuston mukaan kone ehti nousta 1,113 metrin korkeuteen ennen katoamistaan. Sivuston tietojen perusteella koneen viimeinen havaintopaikka sijaitsi noin 15 kilometrin päässä rannikosta.

Turman syy ei ole tiedossa. CNN:n mukaan on epätodennäköistä, että säällä olisi jotain tekemistä asian kanssa.

Indonesialainen Lion Air on iso halpalentoyhtiö, jonka koneet lentävät kotimaan lisäksi Singaporeen, Malesiaan, Saudi-Arabiaan ja Kiinaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?