Ampujan väitetään huutaneen kauhistuttavat sanat ennen tulituksen aloittamista - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ampujan väitetään huutaneen kauhistuttavat sanat ennen tulituksen aloittamista

Paikallisen tv-kanavan toimittaja kuvaili poliisien kiinni ottamaa miestä ”vantteraksi valkoiseksi mieheksi, jolla on parta”.

27.10.2018 19:50

Useita ihmisiä on kuollut Yhdysvaltain Pittsburghissa sijaitsevassa synagogassa lauantaina tapahtuneessa joukkoampumisessa. Useiden amerikkalaislähteiden mukaan kuolonuhreja olisi jopa 11.

Ainakin 12 kerrotaan loukkaantuneen ampumisessa. Viranomaiset kertoivat ottaneensa kiinni yhden miehen epäiltynä ampumisesta.

Paikalla ollut KDKA:n toimittaja kuvaili kiinni otettua ”vantteraksi valkoiseksi mieheksi, jolla on parta”. Kanavan mukaan SWAT-ryhmän kanssa sananvaihtoa aiemmin käynyt mies ryömi maassa haavoittuneena, mutta hänen vammojensa vakavuudesta ei ole tietoa.

Kanavalle puhuneiden poliisilähteiden mukaan mies oli kävellyt synagogaan ja huutanut ”kaikkien juutalaisten on kuoltava”. Hän tulitti myös paikalle hälytettyjä poliiseja, jotka joutuivat suojautumaan autojensa taakse.

NBC Newsin tietojen mukaan miehen uskotaan käyttäneen AR-15-kivääriä.

Tapausta jo aiemmin Twitterissä kommentoinut presidentti Donald Trump lupasi puhua asiasta lyhyesti tiedotusvälineille myöhemmin lauantaina.

– Pittsburghin tapahtumat ovat vielä paljon tuhoisampia kuin alun perin ajateltiin. Puhuin pormestarin ja kuvernöörin kanssa kertoakseni heille, että liittovaltion hallitus on ollut, on edelleen sekä tulee olemaan heidän kanssaan koko ajan, Trump twiittasi ampujan jäätyä kiinni.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?