Lähde: Räjähdekirjetutkinta keskittyy Floridaan – agentit tekivät etsinnän postikeskuksessa Miamin liepeillä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lähde: Räjähdekirjetutkinta keskittyy Floridaan – agentit tekivät etsinnän postikeskuksessa Miamin liepeillä

Julkaistu: 26.10.2018 0:38

Kotimaan turvallisuuden ministeri on vakuuttunut, että kirjeiden lähettäjä saadaan oikeuden eteen.

Yhdysvalloissa viranomaiset tutkivat räjähdekirjeitä, joita on lähetetty viime päivien aikana korkean profiilin demokraattipoliitikoille ja presidentti Donald Trumpia arvostelleille henkilöille.

Liittovaltion viranomaislähteen mukaan tutkinnassa keskitytään nyt johtolankojen tutkimiseen Floridan osavaltiossa. Liittovaltion agentit tekivät torstai-iltana etsinnän Miamin liepeillä sijaitsevassa postikeskuksessa.

Paikalla oli myös paikallisen poliisin pommiryhmä varotoimenpiteenä.

Kotimaan turvallisuuden ministeri Kirstjen Nielsen vahvisti Fox Newsin haastattelussa, että ainakin osa kirjeistä oli lähetetty Floridassa.

– Osa paketeista kulki postin kautta. Niiden alkuperä, joidenkin niistä, oli Floridassa. Olen vakuuttunut siitä, että tämä henkilö tai nämä henkilöt saadaan oikeuden eteen, Nielsen kommentoi.

Liittovaltion poliisin FBI:n johtaja Christopher Wray kommentoi keskiviikkona, että tutkinta on FBI:llä etusijalla.

– Olemme sitoneet siihen FBI:n täydet resurssit ja yhteisen terrorismin vastaisen työryhmämme kanssa jatkamme työntekoa näiden pakettien lähettäjän tunnistamiseksi ja pidättämiseksi, Wray kertoi tiedotteessa.

– Pyydämme kaikkia niitä, joilla voi olla tietoja, ottamaan yhteyttä FBI:hin. Älkää epäröikö soittaa; mikään tiedonmurunen ei ole liian pieni auttaakseen meitä tässä tutkinnassa.

Washington DC:ssä toimiva radiokanava WMAL sai torstaina epäilyttävän paketin.

Rakennus evakuoitiin, mutta WMAL kertoi myöhemmin, että kyseessä oli väärä hälytys.

Lähde: Reuters

Tuoreimmat osastosta