1,5 miljardin dollarin jackpot sai pikku­kaupungin täysin sekaisin – lotto­pomo antoi mysteeri­voittajalle yhden neuvon

Mega Millions -arvonnan jättipotti meni Simpsonvilleen, Etelä-Carolinaan.

25.10.2018 7:41

Etelä-Carolinan osavaltiossa niin sanotulla The Golden Strip -alueella sijaitseva Simpsonvillen pikkukaupunki on mennyt sekaisin Mega Millions -jättipotista.

Simpsonvillen pormestari Janice Curtis kertoo, että 1,537 miljardin dollarin eli reilun 1,3 miljardin euron arvoinen voittokuponki myytiin KC Mart -lähikaupassa.

– Tämä on mahtava päivä Simpsonvillelle. Juuri nyt juhlimme kanssaihmistä, joka oli tarpeeksi onnekas voittaakseen tämän valtavan rahamäärän, Curtis kommentoi.

Onnekas voittaja sai tiistai-illan arvonnassa oikein viisi numeroa ja Mega Ball -numeron. Kyseessä on maailman kaikkien aikojen toiseksi suurin lottopotti.

Voittajalla on mahdollisuus valita joko 877,8 miljoonan dollarin kertamaksu tai koko 1,537 miljardin dollarin voitto maksettuna erissä 29 vuoden aikana. KC Mart -liikkeen omistava CJ Patel toivoo, että voittaja auttaisi yhteisöä jollakin tavalla.

Tv-ryhmä kuvaa KC Mart -myymälässä, jossa voittokuponki myytiin.

Etelä-Carolina on yksi harvoista Yhdysvaltojen osavaltioista, joissa lottovoittaja voi halutessaan pysytellä nimettömänä. Simpsonvillessä asukkaita on noin 22 000 ja kotitalouksien mediaanitulot ovat 59 201 dollaria vuodessa.

– Kyllä, kaikki tietävät toistensa asiat. Ja se mitä he eivät tiedä, he keksivät matkan varrella. Se on tapa, jolla etelässä toimitaan, nauraa Curtis.

Kun tieto Simpsonvilleen menneestä voitosta alkoi levitä, kaupunki täyttyi toimittajista. Curtisin mukaan vastaavaa ei ole nähty kaupungissa koskaan aiemmin.

– Se aiheutti melkoisen pöhinän.

Kyltti toivottaa vierailijat tervetulleeksi Simpsonvillessä.

Rail Line Brewing -panimoravintolan omistaja William Haynes kertoo, että ihmiset ovat jo spekuloineet mysteerivoittajan henkilöllisyydellä.

– Se en ollut minä. Kuultuaan voiton tulleen Simpsonvilleen useimmat ihmiset kaivoivat lompakkonsa esiin ja varmistivat, etteivät he olleet voittaneet, hän sanoo.

– Onnittelut naapurille, joka voitti. Olemme innoissamme heidän puolestaan.

Tältä voittokupongin myynyt KC Mart näyttää ulkoapäin.

South Carolina Education Lotteryn operatiivinen johtaja Tony Cooper neuvoo voittajaa ottamaan rauhallisesti.

– Jos voittaja on tuolla ja kuuntelee meitä, haluaisimme sanoa sinulle: hengitä syvään, pane se kuponki varmaan paikkaan, konsultoi luotettua neuvonantajaa, laillista neuvoantajaa, luotettua talousneuvonantajaa ja kirjoita allekirjoitukseksi kupongin takapuolelle, koska se on asiakirja, sanoo Cooper.

– Sillä asiakirjalla voi lunastaa voiton kuka tahansa, jolla se on hallussaan, joten allekirjoita se. Käytä muutama päivä. Hengitä jälleen syvään. Soita lottoyhtiölle. Me kerromme sinulle, kenen luo mennä ja miten tehdä se. Se vie aikaa.

Myymälä mainostaa ylpeänä, että 1,5 miljardia dollaria tuonut kuponki ostettiin sieltä.

Lähde: Reuters

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?