Trump pommi­lähetyksistä: ”Poliittiselle väkivallalle ei ole sijaa Yhdysvalloissa” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trump pommi­lähetyksistä: ”Poliittiselle väkivallalle ei ole sijaa Yhdysvalloissa”

Räjähdekirjeitä ovat saaneet useat Trumpin hampaisiin julkisuudessa päätyneet poliitikot.

24.10.2018 21:49

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on kommentoinut räjähdekirjeitä, joita on viime päivinä lähetelty useille merkittäville poliitikoille kuten ex-presidenttiparille Bill ja Hillary Clintonille sekä ex-presidentti Barack Obamalle.

Trump kertoi saaneensa FBI:lta, oikeusministeriöltä sekä salaiselta palvelulta tiedonannon asiasta.

– Tällaisina aikoina meidän täytyy olla yhtenäisiä. Minkäänlaiselle poliittiselle väkivallalle ei ole sijaa Yhdysvalloissa, Trump sanoi.

  • Jutun alussa oleva video kertoo Clintoneille ja Obamalle lähetetyistä pommikirjeistä

Trumpin mukaan kyseessä on törkeä teko, joka sotii ”kammottavalla tavalla” kaikkea sitä vastaan, jota amerikkalaiset pitävät tärkeänä.

– Olemme äärimmäisen vihaisia, pettyneitä ja surullisia siitä, mitä olemme tänä aamuna todistaneet. Ja me tutkimme tämän perin pohjin, presidentti sanoi.

Räjähdekirjeitä ovat saaneet useat Trumpin hampaisiin julkisuudessa päätyneet poliitikot. Yksi räjähdekirjeistä toimitettiin Trumpin usein kritisoiman uutiskanavan CNN:n rakennukseen New Yorkissa.

New Yorkin osavaltion kuvernööri Andrew Cuomon mukaan tapauksessa on nähtävissä ”poliittinen kaava”.

– Kaikkien tähden, presidentti, senaatti, kongressi, kuvernöörit, hillitkää retoriikkaanne, Cuomo vastasi, kun häneltä kysyttiin, minkälaisen viestin hän halusi lähettää presidentti Trumpille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?