Uutiskanava CNN:n toimisto evakuoitu New Yorkissa

Julkaistu: , Päivitetty:

Kyseessä on Time Warner Center -niminen rakennus. CNN:n New Yorkin poliisilta saamien tietojen mukaan tilanne on hallinnassa.
Amerikkalaisen uutiskanava CNN:n toimistot on evakuoitu New Yorkissa. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters CNN:n toimittajan twiittiin viitaten. Syynä on tiettävästi epäilyttävä paketti. Myös CNN ja New Yorkin poliisi ovat vahvistaneet tiedon. Evakuointi tapahtui noin kello 10 paikallista aikaa keskiviikkona.

Paikalla on useita poliisin yksiköitä ja CNN:n toimiston ympäristö on eristetty. Uutiskanavan mukaan poliisi uskoo tilanteen olevan hallinnassa.

Kyseessä on Time Warner Center -niminen rakennus. Time Warner Center on kahdesta 55-kerroksisesta tornista koostuva pilvenpiirtäjä, jotka molemmat kohoavat 229 metrin korkeuteen.
CNN:n toimittaja Andrew Kaczynski jakoi Twitterissä videon, jolla kuuluu, kuinka evakuointihälytys tulee kesken kaiken, kun kollegat olivat tekemässä lähetystä.
Kaczynskin poliisilähteeltä saamien tietojen mukaan epäilyttävä esine oli rakennettu putkesta ja johdoista ja poliisi tutkii sitä räjähteenä. Hän kertoo Twitterissä, ettei toistaiseksi ole tietoa, kenelle CNN:ssä paketti oli osoitettu. Toimittajan mukaan työntekijät ottivat yhteyttä poliisiin. Paketin epäilyttävä sisältö oli havaittu, kun se oli läpivalaistu.
CNN:n toimisto evakuoitiin pian sen jälkeen, kun New York Times oli kertonut, että Yhdysvaltain entiselle presidenttiparille Bill ja Hillary Clintonille lähetetyn postin joukosta löydettiin pommi. Myös entiselle presidentille Barack Obamalle oli lähetetty samankaltainen räjähde.

Yhdysvaltain salainen palvelu vahvisti Twitterissä myöhemmin pommien löytymisen. Paketit ehdittiin löytää rutiiniskannauksen yhteydessä ennen kuin ne ehdittiin toimittaa ex-presidenttien osoitteisiin.


CNN:n mukaan samankaltainen lähetys oli ollut matkalla myös Valkoiseen taloon. Uutistoimisto Reuters sen sijaan sai tiedon, jonka mukaan Valkoiseen taloon ei olisi tehty lähetystä. Tieto perustuu uutistoimiston nimettömään lähteeseen. Myöhemmin myös Salainen palvelu vahvisti Twitterissä, ettei Valkoiseen taloon lähetetty pommia.
New York Timesille puhuneen viranomaislähteen mukaan ex-presidenteille lähetetyt pommit olivat samanlaisia kuin miljardööri George Sorosin kotoa maanantaina löytynyt räjähde. Myös Time Warner Centeriin lähetetty pommi on tiettävästi ollut samanlainen.