Yhdysvalloissa arvottiin käsittämätön 1,6 miljardin dollarin ennätyspotti – ainakin yksi sai kaikki oikein - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Yhdysvalloissa arvottiin käsittämätön 1,6 miljardin dollarin ennätyspotti – ainakin yksi sai kaikki oikein

Ainakin yhdessä myydyssä kupongissa on kaikki numerot oikein. Kestää kuitenkin vielä ennen kuin tiedetään, onko voittajia useampi.

Mega Millions -lotossa oli pelissä maailmanennätyspotti.­

24.10.2018 11:40

Tiistaina Yhdysvalloissa arvottiin 1,6 miljardin dollarin (noin 1,4 miljardia euroa) maailmanennätyspotti Mega Millions -lottoarvonnassa. Muun muassa The New York Timesin mukaan Etelä-Carolinassa myytiin kuponki, jossa olivat kaikki kuusi numeroa oikein. Toistaiseksi ei ole tiedossa, onko voittajia myös muualla.

Sen sijaan Kaliforniassa myytyjen kahdeksan kupongin ostajat tulivat lähelle: kupongeissa oli viisi numeroa kuudesta oikein.

Ihmiset jonottivat ostamaan lottokuponkeja.­

1,6 miljardin dollarin lottopotti on suurin koskaan maailmassa arvottu voitto. Onnekkaalla voittajalla on kaksi vaihtoehtoa voiton suhteen. Voiton voi lunastaa heti käteisenä, jolloin hän saa noin 905 miljoonaa dollaria.

Toinen vaihtoehto on vuosittainen maksu. Tällöin voittaja saa ensimmäisen maksun jälkeen 29 vuosittaista maksua, joista jokainen on viisi prosenttia aiempaa suurempi. Tämän vaihtoehdon valitsemalla voittaja saa koko 1,6 miljardia dollaria.

Molemmissa vaihtoehdoissa voitoista on maksettava tuloveroa.

Lottokupongin voi ostaa vain kahdella dollarilla, minkä takia moni halusi kokeilla onneaan tiistain arvonnassa.­

Mega Millionsia pelataan 44 osavaltiossa sekä Columbian liittopiirissä ja Neitsytsaarilla.

Edellinen päävoitto lotossa arvottiin viime kesäkuussa. Tuolloin 11 hengen työporukka Kaliforniassa voitti 543 miljoonaa dollaria.

Mega Millionsissa yksi kuponki maksaa vain kaksi dollaria, minkä takia moni yrittää rikastua pelin avulla. Voittomahdollisuudet ovat kuitenkin pienet: pääpotin mahdollisuus on yksi 302 miljoonasta.

Asiakas voi itse valita haluamansa numerot Mega Millions -pelissä.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?