Miljardööri Sorosin kotoa löytyi pommi – poliisi tuhosi räjäyttämällä

Miljardööriliikemies George Sorosin asunnon postilaatikosta löytyi pommi New Yorkissa maanantaina, kertoo poliisi.

George Soros

23.10.2018 9:16

New York Timesin mukaan poliisin pommiryhmä räjäytti pommin läheisessä metsässä.

Soros on ollut vihamielisten mediakampanjoiden kohteena synnyinmaassaan Unkarissa nationalistisen hallituksen toimesta ja myös äärioikeiston vihaama hahmo Itä-Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Venäjällä.

Sorosin Open Societyn -säätiö on lahjoittanut 32 miljardia dollaria eli nykyrahassa noin 27 miljardia euroa liberaalien aatteiden hyväksi sitten perustamisvuotensa 1984.

Sorosin aktivismi ja hyväntekeväisyys ovat tehneet hänestä konservatiivien ja antisemitistien vihan kohteen. Muun muassa Roseanne Barr nimitteli Sorosia natsiksi Twitterissä ja viimeksi lokakuussa republikaanipoliitikko väitti Sorosin rahoittaneen Meksikon läpi Yhdysvaltoihin suuntaavaa siirtolaiskaravaania.

Lokakuussa korkeimman oikeuden tuomariksi ehdokastaan Brett Kavanaughia tukenut presidentti Donald Trump väitti, että nimitystä vastustavat mielenosoittajat Washingtonissa olisivat olleet Sorosin palkkaamia ammattiprotestoijia.

Viranomaisille ilmoitettiin epäilyttävästä paketista Sorosin kotona Bedfordin hienostokaupungin Katonahissa New Yorkin osavaltiossa maanantaina iltapäivällä.

Sorosin henkilökunnan jäsen oli avannut paketin, josta paljastui pommin kaltainen esine. Työntekijä vei paketin metsikköön ja hälytti poliisit.

Paikalle saapunut pommiryhmä räjäytti esineen. Soros itse ei ollut kotona välikohtauksen aikana, kertoo New York Times.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?