24-vuotias Heikki puukotettiin kuoliaaksi Oslossa – kuva: Tätä miestä poliisi etsii murhasta epäiltynä

Julkaistu:

Norja
Epäillyn uskotaan poliisin mukaan paenneen Ruotsiin ja olevan tietoinen siitä, että häntä etsitään murhasta epäiltynä.
20-vuotiasta ruotsalaismiestä etsitään epäiltynä Oslossa tapahtuneesta murhasta ja ryöstöstä. Poliisi uskoo Aftonbladetin mukaan miehen paenneen Ruotsiin veriteon jälkeen ja hänestä on annettu kansainvälinen etsintäkuulutus.

24-vuotias uhri, Heikki Bjørklund Paltto, löydettiin kuoliaaksi puukotettuna kotoaan Oslosta Majorstuenin kaupunginosasta maanantaina puolen päivän aikaan, kun hänen kämppäkaverinsa olivat tulleet sisään asuntoon, kertoo norjalaislehti VG.

Uhri asui kolmen muun nuoren miehen kanssa samassa asunnossa. Useat ruotsalaislehdet, muun muassa Göteborgs-Tidningen kertoo, että hänet löysi kuolleena lapsuudenystävä.
Työkaverit ja lähipiiri ovat kuvailleet Bjørklund Palttoa pidetyksi ja mukavaksi kaveriksi, jolla oli laaja sosiaalinen verkosto ja joka piti kovasti jalkapallosta.

Murhasta epäiltyä miestä epäillään myös toisesta veitsen kanssa tehdystä ryöstöstä, joka tapahtui ennen murhaa hyvin lähellä asuntoa, josta Heikki Bjørklund Paltto löydettiin. Miehellä on taustallaan tuomiot myös aiemmasta varkaudesta ja ryöstöstä.


Norjan poliisi julkaisi perjantaina kuvia epäillystä. Hän oli asioinut Skøyenin rautatieasemalla sijaitsevalla kioskilla ja tallentunut valvontakamerakuviin.

Tutkinnanjohtaja Grete Lien Metlid sanoi lehdistötilaisuudessa, että poliisi on sen jälkeen saanut useita konkreettisia vinkkejä, jotka ovat johtaneet epäillyn tunnistamiseen.

– Uskomme hänen olevan hyvin tietoinen siitä, että häntä etsitään, tutkinnanjohtaja sanoi.

VG on haastatellut myös henkilöä, joka oli nähnyt epäillyn toisella puolella Oslon kaupunkia sijaitsevassa Gamlebyenin kaupunginosassa. Mies oli soittanut ovikelloa useita kertoja noin kello kuusi aamulla ja pyytänyt vettä.


– Kun avasin oven, hän näytti pelästyneeltä ja pyysi lasillista vettä. Hän puhui ruotsia ja oli ystävällinen, VG:lle kerrottiin.

Myös poliisille puhuneen todistajan mukaan mies oli soittanut aiemmin myös naapurin ovikelloa. Hän kertoo sanoneensa miehelle, ettei ole sovelias aika soitella ihmisten ovikelloja. Mies oli pyytänyt anteeksi.

Hän sanoo norjalaislehdelle tunnistaneensa miehen poliisin jakamasta kuvasta, jossa olevalla miehellä oli samanlainen tatuointi kuin heidän ovellaan käyneellä miehellä.