Nyt pärähtää! Mega Millions -lottopelin jättipotti nousi päättömiin lukemiin USA:ssa – ”Todella hämmästyttävää”

Ensi viikolla on jaossa 1,6 miljardia dollaria eli noin 1,4 miljardia euroa.

21.10.2018 2:59

Mega Millions -lottopelin jättipotti on noussut maailmaennätyslukemiin Yhdysvalloissa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Jackpotille ei löytynyt ottajaa perjantain arvonnassa, joten voittosumma nousee 1,6 miljardiin dollariin eli noin 1,4 miljardiin euroon. Useissa osavaltioissa pelattavan pelin seuraava arvonta on edessä tiistaina.

– Mega Millions on jo nyt siirtynyt historialliselle alueelle, mutta on todella hämmästyttävää ajatella, että jackpot on nyt yltänyt kaikkien aikojen maailmanennätykseen, Mega Millions Groupin johtaja Gordon Medenica kommentoi tiedotteessa.

Jos yksi pelaaja saa kuponkiinsa kaikki kuusi numeroa oikein, hänellä on mahdollisuus ottaa voitto vastaan 904 miljoonan dollarin kertamaksulla. Jos voittaja haluaa koko 1,6 miljardin dollarin potin, se maksetaan erissä 29 vuoden aikana.

Mega Millions -pelissä päävoiton todennäköisyys on yksi 303 000 000:sta

Päävoiton todennäköisyys on yksi 303 000 000:sta. Sitä pienennettiin viime vuonna, jotta potit nousisivat suuremmiksi. Samalla kupongin hinta nostettiin yhdestä dollarista kahteen.

Mega Millionsin tiedottajan Seth Elkinin mukaan nykyinen ennätysvoitto on 1,586 miljardia dollaria, joka jaettiin Powerball-arvonnassa vuonna 2016.

Espanjalaisessa El Gordo -lottopelissä voittosumma nousee tyypillisesti suuremmaksi kuin Mega Millionsissa tai Powerballissa, mutta se jaetaan useiden voittajien kesken.

Mega Millionsin päävoitto jaettiin edellisen kerran heinäkuun 24. päivänä. Sen jälkeen täysosumaa ei ole löytynyt.

Pelin kuponkeja myydään 44 osavaltion lisäksi Columbian liittopiirissä ja Neitsytsaarilla.

Yllä olevalla videolla amerikkalaiset kertovat, mihin käyttäisivät jättipottirahat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?