CNN:n lähde: Khashoggi kuoli kuristamalla - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

CNN:n lähde: Khashoggi kuoli kuristamalla

Saudi-Arabia tiedotti aiemmin toimittajan kuolleen konsulaatissa tappelun seurauksena.

Indonesian Jakartassa joukko paikallisia toimittajia osoitti mieltään Saudi-Arabian suurlähetystön edustalla perjantaina.­

20.10.2018 14:50

Uutiskanava CNN kertoo, että sauditoimittaja Jamal Khashoggi kuoli kuristamalla. Asiasta kertoi CNN:n toimittajalle Clarissa Wardille nimetön lähde, jolla on läheiset yhteydet kuninkaalliseen palatsiin.

Saudi-Arabia tunnusti viime yönä Suomen aikaa, että Khashoggi kuoli Istanbulin konsulaatissa. Saudi-Arabian mukaan toimittaja sai surmansa nyrkkitappelun seurauksena. Khashoggin kuolinsyystä ei ole kerrottu virallisesti sen tarkemmin mitään.

Turkin viranomaislähteiden mukaan toimittajan ruumis olisi paloiteltu. Khashoggin ruumista on etsitty metsästä Saudi-Arabian konsulaatin pohjoispuolelta Istanbulissa, ja konsulaatin henkilökuntaa kuulusteltiin katoamispäivän tapahtumista.

Saudi-Arabia sanoo, että tapauksen tutkinta on käynnissä ja toistaiseksi sen yhteydessä on pidätetty 18 Saudi-Arabian kansalaista. Lisäksi tiedustelujohtaja Ahmad al-Assiri ja hovin neuvonantaja Saud al-Qahtani on erotettu tehtävistään.

Saudi-Arabian valtiollisen median mukaan kuningas Salman on määrännyt kruununprinssin johtamaan ministerikomiteaa, jonka tehtävänä on tiedustelupalvelun uudelleenjärjestely.

Khashoggi katosi jäljettömiin reilut kaksi viikkoa sitten, kun hän oli mennyt Saudi-Arabian konsulaattiin hakemaan asiakirjoja avioliittoa varten.

Khashoggi kritisoi Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bid Salmania haastattelussa, joka julkaistiin vasta Khashoggin kuoleman varmistuttua.

Khashoggi antoi haastattelun taustatiedoksi Newsweek-toimittajalle, joka oli kirjoittamassa juttua saudihallinnosta.

– En vaadi, että saudihallinto suistetaan vallasta, koska tiedän, ettei se ole mahdollista ja sitä paitsi se olisi liian vaarallista. Ei ole ketään, joka hallinnon kaataisi, Khashoggi sanoi.

– Vaadin ainoastaan, että hallinto uudistuu.

Khashoggi kuvasi kruununprinssi Mohammedia vanhanaikaiseksi heimojohtajaksi, joka ei tiedä mitään siitä, miten köyhät saudit elävät.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?