Oudosti kadonnut Jayme, 13, oli paikalla, kun hänen vanhempansa murhattiin – sata vapaaehtoista etsi todisteita tytön kohtalosta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Oudosti kadonnut Jayme, 13, oli paikalla, kun hänen vanhempansa murhattiin – sata vapaaehtoista etsi todisteita tytön kohtalosta

Julkaistu: 19.10.2018 21:23

Clossin perheen kotitalosta soitetun hätäpuhelun jälkeen poliisit olivat paikalla neljässä minuutissa. Tuolloin talolla ei kuitenkaan ollut enää ajoneuvoja tai elossa olevia ihmisiä.

Yhdysvaltain Wisconsinissa sijaitsevan Barronin piirikunnan poliisi on turvautunut vapaaehtoisten kansalaisten apuun saadakseen johtolankoja maanantaina kadonneeksi havaitun Jayme Clossin, 13, olinpaikasta. Viranomaiset uskovat tytön olevan välittömässä vaarassa, ja hänen katoamisestaan on annettu lasten sieppausten yhteydessä käytettävä Amber-hälytys.

Jayme Clossin, 13, katoaminen on edelleen täysi mysteeri.

Poliisi sai maanantaina aamuyöllä perheen kotoa soitetun hätäpuhelun, jossa kukaan ei puhunut. Paikalle lähti kuitenkin poliisipartio puhelun taustalta kuuluneiden äänten johdosta.

Jaymen vanhemmat James, 56, ja Denise, 46, Closs löytyivät kuolleina perheen kodista. Poliisi on nyt vahvistanut pariskunnan joutuneen murhatuksi ampumalla, mutta murha-asetta ei ole löydetty.

Vapaaehtoisia ohjeistettiin todisteiden etsintään torstaina Wisconsinin Barronissa.

Piirikunnan sheriffi Chris Fitzgerald on joutunut useaan otteeseen myöntämään lehdistön edessä, ettei johtolankoja juuri ole. Torstaina hän kertoi Facebookissa tarvitsevansa 100 vapaaehtoista etsimään todisteita Clossien kotitalon lähimaastosta.

– Kiitämme vapaaehtoisia heidän ponnisteluistaan, etsinnät ovat edelleen käynnissä. Tähän mennessä mitään sellaista ei ole löydetty, jolla olisi todistusarvoa, Fitzgerald tiedotti myöhemmin torstaina.

Ei yhtään uskottavaa näköhavaintoa

Fitzgerald on ollut vaitonainen niistä tiedoista, joita viranomaisilla on. Hän ei ole esimerkiksi kertonut, kenen matkapuhelusta outo hätäpuhelu tuli.

Poliisin koolle kutsumat 100 vapaaehtoista haravoivat maastoa torstaina Clossien kotitalon ympäristössä.

Puhelimen kerrottiin kuitenkin olevan viranomaisten hallussa ja FBI:n asiantuntijoiden tutkittavana. Poliisi oli paikalla vain neljä minuuttia puhelun tulon jälkeen, mutta tuolloin talolla ei ollut enää ajoneuvoja tai elossa olevia ihmisiä.

Jaymea ei epäillä vanhempiensa murhista eikä hänen uskota myöskään karanneen kotoaan. Poliisin mukaan se kuitenkin tiedetään, että hän oli todennäköisesti kotonaan vanhempiensa kuollessa.

FBI etsii Jaymea tällä ilmoituksella.

Daily Beastin mukaan Fitzgerald muistutti, että jollakin paikallisista voi olla tietoa rikoksesta, vaikka hän ei itse sitä suoraan tajuaisikaan. Hänen mukaansa väkivaltaisiin tekoihin syyllistyneet saattavat muuttaa käytöstään esimerkiksi muokkaamalla ulkonäköään, lähtemällä äkkiä paikkakunnalta, jäämällä pois töistä tai jättämällä sovittuja tapaamisia ja velvollisuuksia väliin.

– Jokainen sekunti ratkaisee tässä tapauksessa. Kun Jaymen kaltainen lapsi on kateissa, pyydämme teitä tarkkailemaan tämän tapaista käytöstä ja ilmoittamaan siitä meille, sheriffi sanoi.

Sheriffi Chris Fitzgeraldilla ei ole ollut paljoakaan uutta kerrottavaa viimeisimmissä lehdistötilaisuuksissaan.

Paikallisen ABC6-kanavan mukaan poliisi on saanut yli 400 yleisövihjettä Jaymen katoamiseen liittyen, mutta yhtäkään uskottavaa näköhavaintoa tytöstä ei ole tehty. Fitzgerald kertoi kuitenkin, että hänellä odottaa edelleen ”100-prosenttisesti”, että Jayme on vielä hengissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?