Ulkomaat

Taifuuneilla yllättävä seuraus Japanissa – kirsikkapuut erehtyivät kukkimaan puoli vuotta etuajassa

Julkaistu:

Japani
Syksyisin kukkivia kirsikkapuita on nähty Japanissa ennenkin tietyillä alueilla, mutta nyt niistä on tehty havaintoja ympäri maata.
Kaksi voimakasta taifuunia riepotteli Japania syyskuussa. Niiden kerrotaan olevan syynä luonnonilmiölle, joka on nyt päässyt yllättämään japanilaiset.

Reutersin mukaan ympäri maata on tehty havaintoja puoli vuotta etuajassa kukkivista kirsikkapuista.

– Saamme joka vuosi tietoja aikaisin kukkivista kirsikoista, mutta ne ovat yleensä rajoittuneet tietyille alueille. Nyt kuulemme niistä kaikkialta maasta, kertoi Japanin kukkayhdistyksen edustaja Toru Koyama Reutersille.


Koyaman mukaan myrskyt heikensivät kemikaaleja, jotka normaalisti pidättelevät kirsikkapuita kukkimasta. Taifuunien trooppisilta alueilta imemää lämmintä ilmaa sekä niiden mukanaan tuomia lämpimiä sateita seurasivat kylmemmät säät.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kevään tulemista muistuttanut sään vaihtuminen laukaisi kukinnan, joka ajoittuu yleensä huhti-toukokuulle. Toistaiseksi syksyn kukkaloisto on kuitenkin ollut pienimuotoista verrattuna kevääseen, joten Koyaman mukaan näky ei ole sama kuin se, jota muun muassa lukuisat turistit saapuvat ihailemaan maahan keväisin.
Kirsikat kukkivat vain kerran vuodessa, mikä on herättänyt Tokyo Weekender -lehden mukaan huolta siitä, että ensi kevään kukinta jäisi näkemättä. Niin ikään Japanin kukkayhdistystä edustavan Hiroyuki Wadan mukaan huoli on kuitenkin turha, sillä suurin osa maan kirsikkapuista ei ole innostunut kukkimaan etuajassa taifuuneista huolimatta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt