Ulkomaat

Turkin poliisi päätti etsintänsä Saudi-Arabian konsulaatissa – ottivat näytteitä puutarhasta

Julkaistu: , Päivitetty:

Turkki
Turkin poliisin on kerrottu päättäneen tutkimuksensa Saudi-Arabian konsulaatissa Istanbulissa.
Turkin poliisin tutkijaryhmän ja syyttäjän kerrottiin poistuneen konsulaatista aamuyön aikana. Kahdeksan tuntia kestänyt etsintä liittyy kadonneeseen sauditoimittaja Jamal Khashoggiin.

Konsulaatti tutkittiin yhteistyössä saudiviranomaisten kanssa. Uutistoimisto AFP:n viranomaislähteen mukaan tutkijat ottivat mukaansa muun muassa näytteitä konsulaatin puutarhasta.

Uutistoimisto AFP:n kirjeenvaihtajan mukaan osa poliiseista saapui konsulaattiin maanantai-iltana univormuissa ja osa puvuissa. Tutkijoilla oli mukanaan muun muassa tulostimia ja kansioita. Kirjeenvaihtajan mukaan tutkinnan aikana paikalla oli myös saudidelegaatio, joka saapui konsulaattiin noin tuntia ennen turkkilaispoliiseja ja mitä ilmeisimmin myös jäi konsulaattiin tutkijoiden poistuttua.

Saudi-Arabia suostui tutkintaan konsulaatissa noin kaksi viikkoa sen jälkeen, kun Khashoggi katosi. Washington Postiin Saudi-Arabian hallinnosta kriittisesti kirjoittanut Khashoggi katosi, kun hän meni hoitamaan asioita Saudi-Arabian Istanbulin-konsulaattiin lokakuun alussa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Turkkilaiset viranomaiset ovat sanoneet uskovansa, että Khashoggi tapettiin konsulaatissa. Saudi-Arabia on kiistänyt väitteen.