Ulkomaat

Satelliittikuvat ennen ja jälkeen: Näin hurrikaani muutti Floridan rannikkoa

Julkaistu:

Satelliittikuvasarja näyttää, millaiset jäljet hurrikaani jätti Floridan rannikolle.
Etsintä- ja pelastustyöt jatkuvat Yhdysvalloissa hurrikaani Michaelin jäljiltä.

Pelastustyöntekijät ovat tavoittaneet useita satoja kadonneiksi ilmoitettuja henkilöitä, mutta uhrien määrän pelätään nousevan nyt tiedetystä 18 kuolonuhrista.
  • Katso jutun alussa olevalta videolta CNN:n raportti Floridan myrskytuhoista.
Pelastajat olivat kuulleet avunhuutoja ja auttaneet ulos romuttuneisiin matkailuvaunuihin jääneitä uhreja Panama Cityssä Floridassa, kertoo Houstonissa toimivan Crowd Source Rescue -järjestön perustaja Matthew Marchetti lauantaina.Talosta taloon -etsinnöissä on tavoitettu jo yli 520 henkilöä kadonneiksi ilmoitetuista 2 100 ihmisestä. Hurrikaani Michael iski Meksikonlahden rannikolle keskiviikkona. Myrsky oli yksi voimakkaimmista Yhdysvaltain historiassa.

– Odotamme löytävämme vielä paljon useampia selviytyneitä tänään, Marchetti lisäsi, kun vapaaehtoisia on saatu enemmän ja myös sähköjä takaisin toimintaan joillakin alueilla.

Kun myös teillä olleita esteitä saadaan raivattua pois, voidaan etsintöjä laajentaa. Tällöin myös kuolonuhreja saattaa löytyä lisää. Lauantaihin mennessä oli ilmoitettu ainakin 18 ihmisen kuolleen Floridassa, Georgiassa, Pohjois-Carolinassa ja Virginiassa.
Pelastustöissä on mukana ainakin 1 700 henkilöä ja liki 300 ambulanssia. Pohjois-Carolinassa ilman sähköjä on 236 000 taloutta, kun enimmillään sähköt olivat poikki 600 000 kodista.

Kaikkien sähkölinjakorjausten odotetaan kestävän vielä viikkoja Floridassa.

Katso alla olevasta satelliittikuvasarjasta, miltä Meksikonlahden rannikolla Floridassa näytti ennen ja jälkeen myrskytuhojen: