Ulkomaat

Hirviömyrsky Michaelin uhriluku nousi jälleen – jo 11 kuollut

Julkaistu:

Virginiassa yli puoli miljoonaa ihmistä ilman sähköä ja toista tuhatta tietä on suljettu.
Yhdysvalloissa Michael-myrskyn uhrimäärä nousi jo 11:een, kun Virginian viranomaiset kertoivat viidestä uudesta uhrista. Lisäksi osavaltiossa on yli puoli miljoonaa ihmistä ilman sähköä ja toista tuhatta tietä on suljettu.

Virginian lisäksi uhreja on löydetty Pohjois-Carolinasta, Virginiasta, Georgiasta ja Floridasta.

Michaeliksi ristitty neloskategorian hurrikaani iski Luoteis-Floridaan keskiviikkoiltapäivänä Yhdysvaltain itärannikon aikaa. Pahimmillaan 69 m/s puhaltaneet tuulet ja myrskyn aiheuttamat tulvat aiheuttivat valtavasti tuhoja.


Rantautumisen jälkeen myrsky aiheutti pahoja tulvia Pohjois-Carolinan ja Virginian osavaltioissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Valokuvista ja televisiokuvista näkee, kuinka Floridassa veden läheisyydessä olevat asuinalueet ovat täysin tuhoutuneet ja rannassa olleet veneet ovat murskautuneet palasiksi. Kaatuneita puita ja sähkölinjoja on joka puolella.

– Näyttää kuin atomipommi olisi iskenyt kaupunkiin, sanoo alueen asukas David Barnes Panama City News Herald -lehdelle Guardianin mukaan.
CNN:n mukaan rannikkovartiosto on pelastanut Floridassa 40 ihmistä ja auttanut yli 200 ihmistä.

Michael laantui Floridasta matkaa jatkaessaan trooppiseksi myrskyksi, mutta sen odotetaan vielä voimistuvan. Perjantaiaamuna Suomen aikaa Michael oli matkalla Pohjois-Carolinan kautta Virginiaan, ja se on jo aiheuttanut kyseisillä alueilla tulvimista.


Kansallisen hurrikaanikeskuksen mukaan Michaelin odotetaan tuovan mukanaan lähes 18 senttimetriä vettä Pohjois-Carolinaan ja Virginiaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lisäksi sen odotetaan aiheuttavan tornadoja ja vaarallisia tuulia samoille alueille, joita hurrikaani Florence koetteli. Florence koetteli etenkin Etelä- ja Pohjois-Carolinan osavaltioita syyskuun lopussa.