Ulkomaat

Kuvat: Liikkeellä ollut matkustajajuna roihusi soihtuna Saksassa – kyydissä yli 500 ihmistä

Julkaistu:

Saksa
Kölnin ja Frankfurtin välillä yllättäen tulee syttynyt ICE-juna oli matkalla Müncheniin.
Müncheniin matkalla ollut junavuoro ICE 511 joutui tekemään Saksassa hätäjarrutuksen varhain perjantaiaamuna, kun juna syttyi yllättäen tuleen Kölnin ja Frankfurtin välisellä rataosuudella.

Saksalaislehti Bildin mukaan yllättävä tilanne alkoi kello 6.35 paikallista aikaa Siegburgin ja Montabaurin asemien välillä, kun junassa alkoi muodostua sakeaa savua. Palo alkoi junan takaosassa olevasta vaunusta ja levisi sitten viereiseen vaunuun.


Christian Abendhofen liittovaltion poliisista kertoo lehdelle, että hätäjarrutus oli aloitettu välittömästi asian tultua ilmi ja matkustajia alettiin evakuoida junasta nopeasti.

Yleisradioyhtiö WDR:n mukaan tarkka palopaikka on Diedorfissa. Tiedotusvälineiden mukaan junassa oli tapahtumahetkellä 510 ihmistä. Heistä viiden kerrotaan loukkaantuneen lievästi.
Syttymissyy ei ole vielä selvillä, mutta Bildin lähteen mukaan sitä selvitetään parhaillaan tapahtumapaikalla. Kuvat kuitenkin paljastavat, että ainakin osa paljon runtelemista vaunuista on tuhoutunut lähes tyystin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Turmapaikka sijaitsee yhdellä Saksan vilkkaimmista rataosuuksista. Liikenne rataosuudella on poikki, eikä katkon kestosta ole rautatieyhtiö Deutsche Bahnin tiedottajan mukaan vielä tarkkaa tietoa. Tällä hetkellä arvio on, että junat pääsevät liikkumaan rataosuudella todennäköisesti aikaisintaan vasta myöhään illalla.


Junia on siirretty Kölnin ja Frankfurtin välillä toiselle radalle ja junat myöhästelevät sen takia jopa 80 minuuttia. Sammutustöiden takia myös radan lähellä kulkeva A3-moottoritie oli poikki muutaman tunnin ajan aamupäivällä.