Ulkomaat

Televisiotoimittajan raiskausmurhasta epäilty mies luovutetaan Bulgariaan

Julkaistu:

Toimittaja Viktoria Marinova, 30, surmattiin lauantaina Rusen kaupungissa Pohjois-Bulgariassa. Epäilty otettiin kiinni tiistaina Saksassa.
Saksa kertoi perjantaina luovuttavansa bulgarialaisen televisiotoimittajan Viktoria Marinovan raiskausmurhasta epäillyn miehen Severin Krasimirovin Bulgariaan lähipäivinä. Marinova surmattiin lauantaina tämä kotikaupungissa Rusessa Pohjois-Bulgariassa.

Marinovan raiskattu ja pahoinpidelty ruumis löydettiin lauantaina Tonava-joen läheisyydessä sijaitsevasta puistosta. Syyttäjien mukaan hänet oli tukahdutettu kuoliaaksi.

Krasimirov otettiin kiinni tiistaina Stadessa lähellä Hampuria. Mies on Bulgarian kansalainen.
Saksan viranomaisten mukaan mies on kiistänyt raiskanneensa Marinovan, kertoo uutistoimisto AFP. Hän on sen sijaan myöntänyt lyöneensä tätä ja jättäneensä tämän sen jälkeen lojumaan rikospaikalle. Miehen mukaan aikomuksena ei kuitenkaan ollut tappaa toimittajaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Bulgarian viranomaisten mukaan veriteon ei tällä tietoa uskota liittyvän Marinovan työhön. Syyttäjäviranomaisten mukaan miestä etsittiin jo ennen Marinovan surmaa epäiltynä toisesta raiskausmurhasta.

Uutistoimisto Reuters kertoi eilen, että vuonna 1997 syntyneen Krasimirovin äiti antoi torstaina haastattelun bulgarialaiselle NOVA-tv-kanavalle. Siinä äiti kertoi poikansa tunnustaneen teon hänelle.
– Hän myönsi tehneensä sen ollessaan humalassa ja huumeiden voimakkaan vaikutuksen alaisena, Saksassa asuva Nadezhda Krasimirova kertoi.

– Hän myönsi teon ja alkoi itkeä edessäni. Hän ei ole sellainen, en kykene ymmärtämään tätä, äiti jatkoi.