Ulkomaat

Yritykset irrottaa kaksi mystisesti keskellä merta törmännyttä rahtilaivaa ovat epäonnistuneet – arviot vahingoista ristiriitaisia

Julkaistu:

Välimeri
Kaksi suurta rahtialusta törmäsi sunnuntaina hyvissä olosuhteissa keskellä aavaa merta Korsikan pohjoispuolella.
Tunisian lipun alla purjehtiva Ulysse ro-ro-alus törmäsi Korsikan pohjoispuolelle ankkuroituneen, Kyprokselle rekisteröidyn konttialus CLS Virginian kylkeen. Ulyssen keula puhkaisi repeämän CLS Virginian kylkeen, minkä seurauksena ainakin yksi aluksen polttoainetankeista sai vuodon.

Lue lisää: Kaksi isoa rahtialusta törmäsi Välimerellä keskellä aavaa ulappaa – ympäristövahinko uhkaa

Mereen valuneen polttonesteen on pelätty aiheuttavan merkittävän ympäristövahingon lähellä paikkaa, johon kaksi vuotta sitten perustettiin merensuojelualue. Vahinkoja on pyritty ehkäisemään mereen lasketuilla öljyntorjuntapuomeilla.

Toistaiseksi keskellä aavaa merta toisiinsa törmänneet alukset ovat edelleen kiinni toisissaan. Euronews-verkkosivuston mukaan ensimmäinen irroitusyritys on tehty, mutta se epäonnistui.


Törmäyspaikalle on lähetetty useita aluksia ja myös sukeltajia on käynyt tutkimassa polttoainevuodon vaikutusaluetta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Greenpeace-ympäristöjärjestö on väittänyt, että ympäristöä olisi turmeltunut noin sadan neliökilometrin alalta.

Torjuntatoimia sunnuntaista lähtien tehneet viranomaiset ovat kuitenkin sanoneet, että mereen vuotaneesta 200 kuutiometristä öljyä olisi saatu kerättyä keskiviikkoon mennessä talteen noin 160 kuutiometriä.

Vaikeat sääolosuhteet ovat vaikeuttaneet toisiinsa törmänneiden alusten irroitustoimenpiteitä ja viranomaiset pelkäävät, että Ulyssen keulan vetäminen irti CLS Virginian kyljestä voi aiheuttaa uusia päästöjä mereen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt