Ulkomaat

Trump: Amerikkalaistutkijat mukana selvittämässä sauditoimittajan kohtaloa – turkkilaislähde kiistää

Julkaistu:

Erdogan vaatii Saudi-Arabialta valvontakamerakuvia.
Presidentti Donald Trumpin mukaan yhdysvaltalaiset tutkijat tekevät yhteistyötä sekä Turkin että Saudi-Arabian kanssa sauditoimittaja Jamal Khashoggin kohtalon selvittämiseksi. Trump kommentoi asiaa Fox and Friends -televisio-ohjelman haastattelussa.

Turkkilainen diplomaattilähde kiisti kuitenkin valtiolliselle Anadolu-uutistoimistolle, että yhdysvaltalaisia tutkijoita olisi mukana tapauksen tutkinnassa.

Turkin viranomaiset epäilevät, että Khashoggi murhattiin hänen käydessään Saudi-Arabian konsulaatissa Istanbulissa viime viikolla. Toimittaja on ollut kadoksissa vierailusta lähtien.

Trump sanoi haastattelussa, että toimittajan kohtalo on saatava selville.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tällaista ei voi tapahtua. Me olemme erittäin tiukkoja. Meillä on tutkijoita siellä, ja teemme yhteistyötä Turkin kanssa ja suoraan sanottuna myös Saudi-Arabian kanssa, Trump sanoi.

Britannia uhkaa seurauksilla

Britannian ulkoministeri Jeremy Hunt uhkasi torstaina Saudi-Arabiaa vakavilla seurauksilla, jos Khashoggin kohtaloon liittyvät epäilyt pitävät paikkansa.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan puolestaan vaati, että Saudi-Arabia julkaisee valvontakamerakuvia tukemaan väitteitään, joiden mukaan Khashoggi poistui konsulaatista täysin kunnossa.

– Onko mahdollista, että konsulaatissa, lähetystössä ei olisi kamerajärjestelmiä, Erdogan kysyi turkkilaislehdissä julkaistuissa kommenteissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Konsulaatin mukaan valvontakamerat eivät olleet päällä kyseisenä päivänä.