Ulkomaat

Bulgarialais­toimittajan murhasta epäillyn äiti tv-kanavalle: poikani tunnusti teon

Julkaistu:

Poissaolevana syytteet saanutta Severin Krasimirovia, 20, epäillään myös toisesta seksuaalimurhasta.
Saksan poliisi pidätti tiistaina Hampurin lähellä Stadessa 20-vuotiaan bulgarialaismiehen, jota epäillään toimittaja Viktoria Marinovan murhasta. Viranomaisten mukaan epäilty yhdistettiin Marinovan surmapaikalle dna-tutkimusten perusteella, ja häntä epäillään myös toisesta raiskausmurhasta.

Bulgarian syyttäjäviranomaisten mukaan Marinovan murhan ei ainakaan toistaiseksi uskota liittyvän hänen työhönsä toimittajana.

– Todisteiden perusteella uskomme, että kyseessä oli spontaani hyökkäys, jonka tarkoituksena oli seksuaalisesti hyväksikäyttää uhria, syyttäjä Sotir Tsatsarov sanoi.


Saksassa pidätetty Severin Krasimirov on saanut poissaolevana syytteet Marinovan murhasta ja raiskauksesta. Hänen luovuttamistaan oikeudenkäyntiin Bulgariaan valmistellaan parhaillaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Reutersin mukaan Krasimirovin äiti antoi torstaina haastattelun bulgarialaiselle NOVA-tv-kanavalle. Siinä äiti kertoi poikansa tunnustaneen teon hänelle.

– Hän myönsi tehneensä sen ollessaan humalassa ja huumeiden voimakkaan vaikutuksen alaisena, Saksassa asuva Nadezhda Krasimirova kertoi.

– Hän myönsi teon ja alkoi itkeä edessäni. Hän ei ole sellainen, en kykene ymmärtämään tätä, äiti jatkoi.


Marinovan, 30,ruumis löydettiin lauantaina Rusen kaupungista, lähellä Tonava-jokea sijaitsevasta puistosta. Poliisin mukaan hänet oli pahoinpidelty, raiskattu ja kuristettu.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Marinovan murha käynnisti jälleen keskustelun lehdistönvapaudesta Bulgariassa, ja useat kansainväliset tahot ehtivät tuomita teon.

Bulgarian pääministeri Boiko Borisov tylytti keskiviikkona lehdistötilaisuudessa kansainvälisiä järjestöjä, jotka olivat heti epäilleet poliittista motiivia veriteon takana.

– Kolmen päivän aikana olen lukenut hirvittäviä asioita Bulgariasta. Mikään niistä ei pidä paikkaansa. Maamme ei ansaitse tällaista mustamaalausta, Borisov sanoi