Ulkomaat

Mallorcaa ravistelleet tulvat iskivät myös Sardinian lomasaarelle – moottoritiesilta romahti

Julkaistu:

Myrskyisä sää riivasi tiistain ja keskiviikon aikana myös Välimerellä sijaitsevia lomasaaria. Mallorcalla tulvat tappoivat kymmenen ihmistä.
Keskiviikko osoittautui myrskyisäksi päiväksi maailmalla, kun hurrikaani Michael teki tuhojaan Yhdysvalloissa ja äkilliset, rankkasateiden aiheuttamat tulvat surmasivat viimeisimpien tietojen mukaan kymmenen ihmistä Mallorcan lomasaarella Välimerellä.

Uutistoimistot ANSA ja AFP kertovat, että huono sää koetteli myös suomalaistenkin lomailijoiden suosiossa olevaa Sardinian lomasaarta Italiassa. Mallorcan tapaan rankkasateita seuranneita äkillisiä tulvia koettiin myös saaren pääkaupungin Cagliarin ja Ogliastran välillä olevalla rannikkokaistaleella.
Tulvat aiheuttivat myös sen, että osa jokea ylittävästi moottoritiesillasta romahti alueella ja huuhtoutui vesimassojen mukaan katkaisten tien kahteen osaan. AFP:n mukaan tieosuudella ei ollut tapahtumahetkellä autoja, koska tieosuus oli suljettu aiemmin vajoaman takia.ANSAn mukaan neljä ihmistä kuitenkin pelastettiin Cagliarin lähistöllä tapahtuneen romahduksen seurauksena.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sateet jatkuvat Välimerellä ja Italian alueella myös torstaina. Rankemmin sataa kuitenkin ennusteen mukaan Sardinian pohjoispuolella sijaitsevalla Korsikan saarella, joka kuuluu Ranskalle.

Sardinian tapaus nosti kuitenkin jälleen tapetille Italian teiden ja siltojen tilaan. Genovassa 43 ihmistä sai surmansa elokuussa, kun moottoritiesilta romahti kaupungissa.
Italialaisuutistoimiston mukaan myös kouluja suljettiin saarella myrskyisän sään takia. Myrskyn kerrotaan lisäksi vieneen mukanaan erään urheilualueen seinän.

Mallorcalla kuolonuhreista kuusi oli miehiä ja neljä naisia. Heidän joukossaan on kaksi brittiä ja yksi Hollannin kansalainen. Lisäksi pienen pojan kerrotaan olevan kateissa. Hänen äitinsä kuoli tulvassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myös alueella myrskyn aikaan kadonnutta saksalaispariskuntaa etsitään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt