Mallorcan lomasaarella katastrofaalinen tilanne – Rankkasateiden nostattamissa tulvissa kuollut jo 9 ihmistä

Tulvien jäljiltä kateissa on Mallorcalla lisäksi yhdeksän ihmistä. Myös Espanjan Aurinkorannikolle annettiin viime yönä punainen myrskyvaroitus.

10.10.2018 10:47 | Päivitetty 10.10.2018 15:13

Ainakin yhdeksän ihmistä on kuollut rankkasateiden aiheuttamissa tulvissa Sant Llorencissa Mallorcan suositulla lomasaarella Espanjassa. Kylä sijaitsee noin 60 kilometrin päässä Palmasta.

Kaduille nousseet vesi- ja mutamassat veivät mukanaan kokonaisia autoja.

– Tilanne on katastrofaalinen. Yritämme löytää eloonjääneet ja pelastaa heidät. Kaikkialla tulvii, eivätkä ihmiset pääse ulos kodeistaan, sanoi kaupungin apulaispormestari Antonio Bauza.

Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters viranomaistietoihin pohjaten. Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan ainakin yhdeksän ihmistä on lisäksi kateissa.

Lue lisää: Video näyttää Mallorcalla avautuvan lohduttoman näyn

Tulvat veivät mukanaan myös autoja.

Rankkasateet alkoivat eilen illalla. Mallorcalle oli annettu varoitus runsaista sateista, mutta laajaa tulvimista ei osattu odottaa. Pelastustöissä on Reutersin mukaan apuna myös armeijan yksiköitä.

– Solidaarisuuteni ja tukeni menee uhrien perheille ja ystäville, sekä kaikille, joihin nämä traagiset tulvat ovat vaikuttaneet, twiittasi Espanjan pääministeri Pedro Sanchez varhain keskiviikkoaamuna.

The Olive Press -sivusto kertoi viime yönä, että myös Espanjan Aurinkorannikolle annettiin vakavin, eli punainen myrskyvaroitus ja sadevaroitus. Varoitus koski myös Malagan itäpuolella sijaitsevaa Axarquian aluetta.

Mallorcalle oli annettu varoitus runsaista sateista, mutta laajaa tulvimista ei osattu odottaa.

Mediatietojen mukaan Mallorcalla kuolleiden joukossa on kaksi Britannian kansalaista. Sanomalehti El Paisin mukaan pariskunta oli taksissa, joka joutui tulvavesien saartamaksi. Taksikuski on kateissa.

Espanjalaismedian mukaan tuhot ovat pahimmat saaren itäosissa. Kaduille nousseet tulvavedet veivät mukanaan kokonaisia autoja. Sant Llorencissa kodeistaan evakuoitiin 200 ihmistä.

Pahimmin kärsi Sant Llorencin kylä, joka sijaitsee saaren itäosissa noin 60 kilometrin päässä Palman kaupungista.

Pahiten kärsineillä alueilla viranomaiset ovat pyytäneet ihmisiä pysymään kotona. Myös osa kouluista on suljettu tänään.

Suomesta tehty 120 matkustusilmoitusta

Twitterissä Suomen Espanjan-suurlähetystö kehottaa Mallorcalla oleskelevia suomalaisia noudattamaan paikallisviranomaisten ohjeita sekä olemaan suoraan yhteydessä omaisiinsa.

Ei ole tarkalleen tiedossa, kuinka monta suomalaista Mallorcalla parhaillaan oleskelee. Ulkoministeriön mukaan Mallorcalle on tehty 120 matkustusilmoitusta. Suomalaisten todellinen määrä on kuitenkin suurempi, koska kaikki eivät tee ilmoitusta matkoistaan. Saarella myös asuu suomalaisia.

Alkuiltapäivään mennessä ulkoministeriöön ei ollut tullut yhteydenottoja Mallorcalla olevilta suomalaisilta tai heidän läheisiltään.

Oletko paikalla? Lähetä kuva Ilta-Sanomien Whatsapp-numeroon 040 660 9019 tai tällä lomakkeella.

Uutista päivitetään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?