Häälimusiinin kolarista lisätietoa, USA:n tuhoisin liikenneturma lähes 10 vuoteen – ”20 kuolonuhria on kerta kaikkiaan hirvittävää” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Häälimusiinin kolarista lisätietoa, USA:n tuhoisin liikenneturma lähes 10 vuoteen – ”20 kuolonuhria on kerta kaikkiaan hirvittävää”

Julkaistu: 8.10.2018 1:04

Onnettomuus tapahtui lauantaina New Yorkin osavaltiossa.

Lauantaina iltapäivällä Schohariessa, New Yorkin osavaltiossa tapahtunut auto-onnettomuus oli Yhdysvaltojen tuhoisin liikenneturma lähes vuosikymmeneen. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

20 ihmishenkeä vaatineessa onnettomuudessa oli osallisena hääseuruetta kuljettanut limusiini, joka oli silminnäkijän mukaan ajanut noin satasta alas mäkeä ja törmännyt sen jälkeen jalankulkijoihin paikallisen kahvila-myymälän edessä.

New Yorkin osavaltion poliisin edustajan Christopher Fioren mukaan 2001 Ford Excursion -katumaasturilimusiini oli ajamassa lounaaseen päin tiellä 30.

– Limusiini ajoi risteyksen läpi pysäköintipaikalle ja törmäsi 2015 Toyota Highlanderiin, jonka sisällä ei ollut ketään ja joka oli pysäköitynä. Se törmäsi myös kahteen lähellä seisseeseen jalankulkijaan, jotka kuolivat. Yhteensä 20 ihmistä kuoli. Kaikki olivat aikuisia. Uhreista 18 oli limusiinissa, mukaan lukien kuljettaja, hän sanoi.

Liikenneonnettomuuksia tutkivan kansallisen organisaation (NTSB) puheenjohtaja Robert Sumwalt kertoi olevansa hyvin huolissaan teiden turvallisuudesta.

– Kysyitte tämän suuruusluokasta, 20 kuolonuhria on kerta kaikkiaan hirvittävää. Olen toiminut organisaatiossa 12 vuoden ajan, ja tämä on yksi suurimmista ihmishenkien menetyksista, joita olemme nähneet pitkään, pitkään aikaan, hän kommentoi.

Sumwalt arveli, että kyseessä oli Yhdysvaltojen tuhoisin liikenneonnettomuus sitten helmikuun 2009. Hänen mukaansa onnettomuustutkijat selvittävät onnettomuuteen johtaneita syitä.

Uhrien omaisia onnettomuuspaikalla Schohariessa 7. lokakuuta 2018.

– Katsomme kaikkea. Laskemme erittäin laajan verkon nähdäksemme, mitä sieltä löytyy. Sitten tulee analyysivaihe, jossa seulomme niitä. Tyypillisesti teemme erittäin kattavia tutkintoja ja annamme suosituksia, joiden tarkoituksena on ehkäistä tällaisia tapauksia tulevaisuudessa. Siksi olemme täällä.

Mirror-lehti kertoo, että mediatietojen mukaan auto olisi kuljettanut hääjuhlaan lauantaina osallistuneita vieraita ja kuolleiden joukossa olisi kaksi hiljattain avioitunutta paria. Uutistoimisto AFP:n mukaan siitä ei ole vielä varmuutta, käyttivätkö uhrit turvavöitä.

– Kuulin joitakin huutoja. Se näytti vakavalta, koska ihmiset juoksivat edestakaisin, silminnäkijä Bridey Finegan kertoi paikalliskanava WNYT:lle.