Maustepurkkiskandaali ravistelee Ruotsia – Göran, 64, harkitsee vaihtavansa merkkiä

Julkaistu:

Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan kuluttajat hermostuivat, kun maustejätti Santa Maria poisti kaikessa hiljaisuudessa sirotinosan maustepurkeistaan.
Maustepurkkien muotoilu on näyttänyt varsin muuttumattomalta viime vuosikymmeninä. Ruotsissa moni on kuitenkin Aftonbladetin mukaan järkyttynyt, kun maustejätti Santa Marian tutuista ja turvallisista purkeista on puuttunut sirotinosa.

Santa Marian asiakaspalveluun on pieneltä vaikuttavan muutoksen myötä tullut vyöry tulikivenkatkuista palautetta: Palauttakaa vanhat, toimivat purkit. Kaikissa maustepurkeissa pitäisi olla sirotinosa. Mausteet tulevat pieninä klöntteinä.

Aftonbladetin haastattelema 64-vuotias Göran Solnes suivaantui muutoksesta niin paljon, että harkitsee vaihtavansa toiseen maustemerkkiin.

– Nyt purkissa on vain yksi iso reikä. Se toimii, kun maustetta laittaa suoraan kattilaan tai kasariin, mutta ei silloin, jos ruokaan haluaa lisätä vähän maustetta ruokapöydässä, Solnes perustelee lehdelle.

– Sirotin on paras tapa käyttää maustepurkkia, totesi myös 75-vuotias Matts Brunnegård Expressen-lehdelle ja kertoi lisäksi havainneensa, etteivät uudenlaiset purkit mahdu myöskään hänen vanhaa maustehyllyynsä.

Santa Marian viestintäjohtaja Eva Berglie kertoi Expressenille ja Aftonbladetille, että kuluttajilta tullut kritiikki on tiedossa. Hänen mukaansa uusista purkeista on kuitenkin tullut myös hyvää palautetta ja niitä on testattu ennen lanseerausta. Bergliella on myös vastaus siihen, miksi sirotinosa poistui purkeista.

– Muun muassa siksi, että monien mielestä mausteet juuttuivat kiinni sirottimeen. Kun maustepurkkia ravisti lämpimän ruoan yllä, paakkuuntui mauste sirottimien reikien kohdalle.

Aftonbladet kysyi mielipidettä asiaan myös entiseltä tv-kokilta Karin Franssonilta. Hän on sitä mieltä, että kotikokille sirotinosa on maustepurkissa hyödyllinen, koska mausteiden määrän säännöstely on sen avulla helpompaa.

Lue lisää: Ruotsi kärvistelee kaakaokriisin keskellä – jopa avattuja pakkauksia myydään verkossa huimaan hintaan

Noin kuukausi sitten Ruotsi joutui kaakaokriisin kouriin, kun suosittu O’boy-kaakaojuomajauhe katosi ruotsalaiskauppojen hyllyiltä tuotanto-ongelmien takia. Tuolloin jopa avattuja kaakaopakkauksia myytiin kovaan hintaan erilaisilla nettisivustoilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt