Lehti: Yksi pidätetty Trumpille ja Pentagoniin lähetettyjen risiinipakettien tutkinnassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lehti: Yksi pidätetty Trumpille ja Pentagoniin lähetettyjen risiinipakettien tutkinnassa

Paikallisen lehden mukaan pidätetyn miehen henkilöllisyyttä ei ole kerrottu.

Suojaaviin asuihin pukeutuneet Yhdysvaltain puolustusministeriön työtekijät tutkivat Pentagoniin saapuvaa postia 2. lokakuuta.­

4.10.2018 0:46

Poliisi on pidättänyt miehen osana tutkintaa, joka liittyy Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpille ja puolustusministeriö Pentagoniin lähetettyihin risiinipaketteihin. Utahissa ilmestyvän Salt Lake City Tribune -lehden mukaan pidätys tehtiin osavaltiossa sijaitsevassa Loganin kaupungissa.

Lehden mukaan poliisi ei ole julkistanut miehen henkilöllisyyttä. Uutistoimisto Reutersin mukaan liittovaltion poliisi FBI kertoo omassa lausunnossaan tutkivansa epäiltyjä vaarallisia kemikaaleja Loganissa, joka sijaitsee reilut 100 kilometriä Salt Lake Citystä pohjoiseen.

Paikallisen KSL-televisiokanavan mukaan viranomaiset kehottavat yleisöä välttämään aluetta, jossa pidätys tehtiin. Sivullisten ei kuitenkaan kerrota olevan vaarassa.

Vaaralliset paketit havaittiin rutiinitarkastuksen yhteydessä maanantaina. Pentagon kertoi löytäneensä useita paketteja, joiden epäiltiin sisältävän erittäin myrkyllistä risiiniä. Joukossa kerrottiin olleen kirjekuori, joka oli osoitettu puolustusministeri James Mattisille.

Lisäksi salainen palvelu kertoi löytäneensä maanantaina ”epäilyttävän kirjekuoren”, joka oli osoitettu presidentti Trumpille. Kuori ei koskaan päässyt Valkoiseen taloon saakka.

Risiini on risiinikasvin siemenistä uutettava myrkky, joka on erittäin vaarallista esimerkiksi nieltynä tai hengitettynä. 6000 kertaa hermomyrkky syanidia vahvempaan risiiniin ei ole tiedossa vastamyrkkyä. Risiinikirjeitä on aiemmin käytetty terroristisiin tarkoituksiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?