Kaksi suomalaista jäi kiinni jättimäisen kokaiini­lastin kanssa Ranskassa – KRP: ”Tapaus on työn alla” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kaksi suomalaista jäi kiinni jättimäisen kokaiini­lastin kanssa Ranskassa – KRP: ”Tapaus on työn alla”

Ranskan tulliviranomaiset löysivät suomalaisten kylmäkuljetusrekasta 653 kiloa kokaiinia Lounais-Ranskassa.

3.10.2018 13:50 | Päivitetty 3.10.2018 15:12

Oikeusviranomaisten mukaan kaksi Suomen kansalaista on pidätetty suuren kokaiinitakavarikon yhteydessä. Kaloja kuskanneesta kylmäkuljetusajoneuvosta löytyi 653 kiloa kokaiinia Toulousen alueella, kertoo AFP.

Suomalaiset 53- ja 60-vuotiaat miehet pidätettiin. Ajoneuvo on rekisteröity Hollantiin.

Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Christer Ahlgren kertoo Ilta-Sanomille, että tapaus on heillä tiedossa ja kansainvälisen osaston työn alla.

– Tilanne on nyt aika akuutissa vaiheessa, emmekä voi siksi vielä kommentoida tarkemmin. Meidän täytyy itsekin saada vielä lihaa luiden ympärille, Ahlgren sanoo.

Alunperin kerrottiin pidätettyjen olleen hollantilaisia ja rekan rekisteröidyn Ukrainaan.

Takavarikko tehtiin moottoritiellä lähellä Toulousea maanantain ja tiistain välisenä yönä. Tulliviranomaiset tekivät rutiinitarkistuksia A61-moottoritien levähdysalueella olleisiin kylmäkuljetusrekkoihin.

Viranomaiset kiinnittivät huomionsa hollantilaiskilvissä olleeseen ajoneuvoon. Kun he puhuttivat ajoneuvossa olleita kahta suomalaismiestä, vastailivat nämä ”hermostuneina” viranomaisten kyselyihin, kuvailee Le Figaro.

Tutkinnan yhteydessä kalalastin keskeltä löytyi 50 pakettia jäistä kokaiinia, jotka oli varustettu GPS-paikantimella. Kokaiinilastin myyntiarvo on ranskalaismedian mukaan 20 miljoonaa euroa.

Le Figaron mukaan rekka oli tulossa Pohjois-Portugalin Sinesista ja matkalla Hollannin Urkiin.

Le Figaron mukaan kokaiinitakavarikko on suurin, mitä Haute-Garonnen departementissa on koskaan tehty.

Edellinen iso kokaiinitakavarikko Ranskassa tehtiin syyskuun puolivälissä kun Le Havren satamasta löytyi kontista 752 kilon kokaiinilasti. Viime vuonna Ranskassa takavarikoitiin yhteensä ennätykselliset 17 tonnia huumausaineita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?