Ulkomaat

Trump pilkkasi tuomariehdokas Kavanaugh’ta ahdistelusta syyttävää naista: ”En tiedä, mutta join yhden oluen”

Julkaistu:

Yhdysvallat
Presidentti vaikutti imitoivan Christine Blasey Fordin todistajanlausuntoa.
Presidentti Donald Trumpin mukaan ahdistelusyytökset hänen korkeimman oikeuden tuomariehdokastaan Brett Kavanaugh’ta vastaan johtuvat siitä, että ”he ovat yrittäneet tuhota tuomari Kavanaugh’n siitä sekunnista lähtien, kun hänen nimettiin ehdokkaaksi”.

Christine Blasey Ford kertoi viime viikolla senaatin oikeusasiainkomitean edessä oman versionsa vuosien takaisista tapahtumista. Tiistain kampanjatilaisuudessaan Mississippissä Trump vaikutti nostavan esiin miehiin kohdistuvat väärät syytökset ja pilkkaavan Fordia siitä, ettei tällä ollut vastauksia kaikkiin kysymyksiin.

– Tämä tapahtui 30 vuotta sitten, join yhden oluen, kyllä, join yhden oluen. No, te luulette sen olevan... ei, se oli yksi olut. Ai, hyvä. Kuinka pääsitte kotiin? En muista. Kuinka saavuitte sinne? Muistan. Missä se paikka on? En muista. Kuinka monta vuotta siitä on? En tiedä. En tiedä. En tiedä. Missä kaupunginosassa se tapahtui? En tiedä. Missä talo on? En tiedä? Yläkerrassa, alakerrassa, missä minä olin. En tiedä. Mutta join yhden oluen. Se on ainoa asia, jonka muistan, Trump totesi imitoiden ilmeisesti Fordin todistajanlausuntoa.

– Ja miehen elämä on riekaleina. Miehen elämä on riekaleina. Hänen vaimonsa on riekaleina, hänen tyttärensä – kauniit, uskomattomat nuoret lapset. He tuhoavat ihmisiä, he haluavat tuhota ihmisiä. Nämä ovat todella pahoja ihmisiä, presidentti jatkoi.


Trumpin mukaan Amerikassa eletään tällä hetkellä ”erittäin pelottavaa aikaa nuorten miesten kannalta”.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Koko elämäni ajan olen kuullut, että ihminen on syytön, kunnes hänet todistetaan syylliseksi. Mutta nyt olet syyllinen, kunnes sinut todistetaan syyttömäksi. Se on erittäin, erittäin vaikea käytäntö, hän sanoi aiemmin Valkoisen talon edustalla.

Kavanaugh on kiistänyt syyllistyneensä seksuaaliseen ahdisteluun. Perjantaina Trump määräsi liittovaltion poliisin FBI:n tutkimaan tuomariin kohdistuneet syytökset.

Tiistaina Trump kertoi toimittajille, että hän odottaa senaatin vahvistavan Kavanaugh’n nimityksen tutkinnan valmistuttua.


Lähde: Reuters