Indonesian tsunamissa yli 800 kuollutta – Ihmiset huutavat apua romahtaneen hotellin raunioista

Viranomaiset vahvistavat 832 ihmisen kuolleen ja useiden satojen loukkaantuneen Indonesiaa koetelleessa maanjäristyksessä ja tsunamissa.

30.9.2018 9:53

Tähän mennessä 830 ihmisen on vahvistettu kuolleen Indonesian maanjäristyksessä ja sitä seuranneessa tsunamissa. Maan katastrofiviraston mukaan ainakin 540 ihmistä on pahasti loukkaantunut, ja sairaalat ovat täynnä ääriään myöten.

Maan varapresidentti Jusuf Kalla on sanonut, että uhriluku voi pelastustöiden edetessä nousta jopa tuhansiin.

Indonesian keskiosiin perjantaina osuneista järistyksistä suurin oli voimakkuudeltaan 7,5. Järistys nostatti ison aallon, joka iski 350 000 asukkaan Palun kaupunkiin Sulawesin saarella tehden pahaa jälkeä.

Pelastajat ovat ahkeroineet Palussa yrittäessään pelastaa vaurioituneisiin tai tuhoutuneisiin rakennuksiin loukkuun jääneitä ihmisiä. The Washington Postin mukaan ihmisten kuullaan yhä huutavan apua kahdeksankerroksisen Roa-Roa Hotellin rauniosta Palussa.

– Voin vielä kuulla selviytyjien äänet heidän huutaessaan apua rakennuskompleksia tutkiessamme, Indonesian etsintä- ja pelastuslaitoksen johtaja Muhammad Syaugi kertoi Washington Postin mukaan paikalliselle uutissivustolle.

Syaugi arvioi, että maan tasalle romahtaneessa rakennuksessa voisi olla loukussa noin 50 ihmistä.

Reutersin mukaan hotellinomistaja Ko Jefry kertoi Metro TV:lle lauantaina, että 60 ihmisen uskottiin tuolloin olevan loukussa hotellissa.

Myös The Guardianin mukaan Roa Roa -hotelliin loukkuun jääneiden ihmisten pelastamiseen osallistuvat henkilöt ovat kuulleet ääniä hotellin sisältä, mutta eivät ole päässeet pelastettavien luokse raskaan purkukaluston puuttumisen vuoksi.

Indonesia News -sivuston mukaan Roa Roa -hotellin lisäksi Palun kaupungissa on romahtanut kokonaan tai osittain useita rakennuksia, muun muassa kaupungin suurin ostoskeskus ja nelikerroksinen sairaala.

Brittilehti The Guardianin mukaan aluetta on viikonlopun aikana koetellut jo yli 150 jälkijäristystä, mikä on osaltaan vaikeuttanut pelastustöitä pahoin tuhoutuneista rakennuksista.

Maan katastrofiviraston edustaja sanoi olevansa huolissaan myös sadoista edelleen kateissa olevista ihmisistä, jotka olivat perjantaina ottamassa osaa paikalliseen rantafestivaaliin.

Lue lisää: Indonesian maanjäristyksessä ja tsunamissa kuolleiden määrä noussut ainakin 420:een

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?