Yli 150 jälkijäristystä koetellut Indonesiaa – Varapresidentti: kuolleiden määrä voi nousta tuhansiin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Yli 150 jälkijäristystä koetellut Indonesiaa – Varapresidentti: kuolleiden määrä voi nousta tuhansiin

Tähän mennessä 420 ihmisen on vahvistettu kuolleen Indonesiaan iskeneessä maanjäristyksessä ja sitä seuranneessa tsunamissa.

30.9.2018 5:35

Sulawesin saarella sijaitsevaan Palun kaupunkiin perjantaina iskenyt hyökyaalto teki pahaa jälkeä, sillä tsunameista varoittava järjestelmä ei syystä tai toisesta toiminut.

Brittilehti The Guardianin mukaan aluetta on viikonlopun aikana koetellut jo yli 150 jälkijäristystä, joka on osaltaan vaikeuttanut pelastustöitä pahoin tuhoutuneista rakennuksista.

Pelastajat auttoivat talon raunioihin jäänyttä ihmistä Palussa Indonesiassa sunnuntaina.

Samaan aikaan Indonesian varapresidentti Jusuf Kalla on varoittanut, että kuolleiden määrä voi pelastustöiden edetessä nosta jopa tuhansiin. Maan katastrofiviraston edustaja sanoi olevansa erityisen huolissaan sadoista edelleen kateissa olevista ihmisistä, jotka olivat valmistautumassa paikallisen rantafestivaalin alkamiseen perjantaina.

Lehden mukaan Palussa sijaitsevaan Roa Roa -hotelliin loukkuun jääneiden ihmisten pelastamiseen osallistuvat voivat kuulla ääniä hotellin sisältä, mutta eivät pääse pelastettavien luokse raskaan purkukaluston puuttumisen vuoksi.

Tsunamin aiheuttamaa tuhoa Palun kaupungissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?