Tanskan poliisi löysi suuroperaatiossa etsityn Volvon: ”Emme voi kertoa mistä” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tanskan poliisi löysi suur­operaatiossa etsityn Volvon: ”Emme voi kertoa mistä”

Tanskan poliisi on vaitonainen etsinnän syistä.

Poliisit sulkivat teitä Tanskassa perjantaina.

29.9.2018 16:27

Tanskan poliisin laajat etsinnät ovat tuottaneet tulosta. Operaation alussa liikenne oli suljettu Juutinrauman ja Ison-Beltin silloilla. Kaikki maa- ja lauttaliikenne Själlannin saarelta oli suljettuna Ruotsiin, Saksaan ja muualle Tanskaan. Poliisi etsi Ruotsiin rekisteröityä mustaa Volvo V90:ää.

IS tavoitti Kööpenhaminan poliisin mediakeskuksen vuoropäällikön.

– Etsitty auto on löytynyt. Emme voi vielä kertoa, mistä auto löytyi, Henrik Storm Kööpenhaminan poliisin tiedotuksesta kertoo Ilta-Sanomille.

Stormin mukaan etsityllä mustalla Volvolla ei ole poliisin mukaan suoraa yhteyttä uhkaan. Hänen mukaansa suurin vaara on ohi.

Lue lisää: Tanskassa iso poliisioperaatio: Juutinrauman silta suljettiin, juna- ja lauttaliikennettä rajoitettu – poliisi etsii mustaa Volvoa

Poliisi ei kerro rikosnimikettä

Tanskalainen Ekstra Bladet kertoi poliisin lauantain tiedotustilaisuudesta. Tutkinnanjohtaja Jørgen Bergen Skov oli vaitonainjen operaation kulusta. Hän ei halunnut kertoa, millä rikosnimikkeellä asiaa tutkitaan.

Skov kertoi kuitenkin, että kyseessä on ”vakava rikos”. Kyse oli ihmisten henkeen kohdistuvasta uhkasta. Operaatiossa on etsitty kolmea ihmistä. Poliisi ei kerro, onko heidät otettu jo kiinni. Lehden mukaan lauttaliikenteen rajoitukset on peruutettu.

Kööpenhaminan poliisi seurasi tapahtumia myös Twitter-tilillään.

STT kertoo, että poliisin mukaan suurella yleisöllä ei kuitenkaan ole enää aihetta huoleen, sillä uhka kohdistui tiettyihin ihmisiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?